The fangirl’s guide to the galaxy – Sam Maggs

Fangirl's guide

Fanfic, cosplay, cons, books, memes, podcasts, vlogs, OTPs and RPGs and MMOs and more—it’s never been a better time to be a girl geek. The Fangirl’s Guide to the Galaxy is the ultimate handbook for ladies living the nerdy life, a fun and feminist take on the often male-dominated world of geekdom.

Mijn mening

Fangirls en geeks worden steeds populairder, of misschien wel normaler. Het is geen schande meer om toe te geven dat je een fan bent van Star Wars, Harry Potter of Doctor Who. Het is makkelijker om merchandise te verkrijgen en ook steeds meer vrouwen laten zien dat ze een fangirl zijn. Sam Maggs vond het tijd om een boek hierover te schrijven.

‘The Fangirl’s Guide to the Galaxy’ sprak me al meteen aan, de titel is natuurlijk een beetje gejat van ‘The Hitchhiker’s guide to the galaxy’, wat bij mij eigenlijk een beetje het begin was van mijn geekness. Maar goed, het boek zelf is opgedeeld in handige hoofdstukken en Sam Maggs geeft handige tips om te overleven tijdens een ‘Con’. Comic Con staat al jaren op mijn lijstje als iets waar ik heel graag naartoe wil, dus deze tips zal ik er zeker nog eens op naslaan als ik ooit ga. Maar hiernaast geeft ze ook tips over comics met vrouwen in de hoofdrol en heeft ze vrouwelijke nerds geinterviewd.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een leuk en origineel handboek voor vrouwelijke geeks, dan is ‘The Fangirl’s Guide to the Galaxy’ echt een aanrader. Ook voor de ‘gevorderde’ geeks staan er tips in en het is gewoon leuk om te lezen dat vrouwen ook nerds kunnen zijn en dat je je hier echt niet voor hoeft te schamen. Hell, ik loop al jaren in tshirts met Harry Potter, Game of Thrones, Doctor Who en andere opdrukken erop. Geeks unite!

Specificaties

The fangirl's guide to the galaxy by Sam Maggs
Published by Quirk Books
Genres: Lifestyle
Pages: 208
ISBN: 9781594747892

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5549ff98903f8_selected-products” products=”9200000032179672″ name=”sam maggs” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *