Lezing: Anna Nooshin in Paagman Den Haag

IMG_20150511_124330309

Anna Nooshin was afgelopen zondag in Paagman in Den Haag. Deze keer niet in de vestiging Frederik Hendriklaan, maar in Paagman Centrum. Daar was ik zelf nog niet geweest, dus dat was extra leuk!

Anna komt wat later aan in verband met file en opent dat ze vereerd is dat we hier allemaal zijn in plaats van buiten, want het is super mooi weer! (Note: jaa, het glazen dak van Paagman ziet er tof uit, maar pfff wat is het warm!)

Anna verteld kort iets over het boek, maar wil niet teveel verklappen, voor als je het boek nog niet gelezen hebt. Ze is op haar zevende naar Nederland verhuist. Eerst vond ze het vooral koud en moest ze vooral verantwoorden waar ze vandaan kwam. Ze heeft tot haar twaalfde in een asielzoekerscentrum gewoond, wat ze overigens niet als iets traumatiserend heeft ervaren. Op haar 18e is ze naar Amsterdam verhuisd, waar ze eerst Rechten heeft gestudeerd, maar later geswitchd is naar Communicatiewetenschappen. Toen ze in New York stage ging lopen, kwam ze in aanraking met blogs en begon er iets te kriebelen. Na een tijdje van depressie en geen baan vinden in Nederland, kwam ze een jeugdvriend tegen, met wie ze NSMBL startte. Nu is NSMBL een van de grootste sites van Nederland. NSMBL was zo succesvol dat Anna na 4 maanden al haar eerste personeelslid in kon huren!

Uit het publiek komen nu wat vragen, die vooral gaan over bloggen en marketing, want daar is Anna natuurlijk DE persoon voor om vragen over te stellen.

Anna vindt het, qua bloggen, lastig om een inspiratiebron te noemen. Op een van de kaarten staat ook ‘Wees je eigen rolmodel’ en daar probeert ze naar te leven. Van jezelf vergelijken met anderen kun je soms gedemotiveerd raken. Instagram en YouTube zijn haar favoriete social media sites. Bij Instagram kun je meer aan product placement doen, maar wordt er ook meer naar consistentie gekeken. YouTube is een mooie manier om je creativiteit te laten zien. Op YouTube staan de bezoekers ook meer open voor nieuwe mensen. Anna raadt nieuwe bloggers aan om niet teveel geld te steken in Facebook. Ook is het kijken naar wat er in Amerika gebeurd belangrijk, daar kun je veel leuke ideetjes oppikken.

Na dit toffe interview (waar ik lamme vingers kreeg van het typen!), nam Anna voor iedereen ruim de tijd om het boek (of een kaart, zoals ik) te signeren en op de foto te gaan.

IMG_20150511_124342541

Ik ben erg benieuwd naar het boek en kijk zeker naar Anna als een inspiratie qua bloggen.

IMG_20150510_151527279

Met dank aan Paagman, die na de lezing voor de mensen in de rij heel netjes een glas water kwam brengen, dat had ik hard nodig! En wat is Paagman Centrum een mooie winkel zeg. Ik kom er zeker nog eens terug om te neuzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *