Niets te verbergen – Aglaia Bouma

Niets te verbergen

Prostituee Maud probeert zich staande te houden in het Nederland van de nabije toekomst, wanneer alle persoonlijke gegevens van mensen worden opgeslagen in een elektronisch burgerdossier. Dat betekent dat je geen echte privacy meer hebt en je vrijheid wordt beknot, maar het moet het leven ook een stuk gemakkelijker en veiliger maken. Maud heeft er geen probleem mee dat overheid en bedrijfsleven bijna alles over haar weten. Zij heeft niets te verbergen en dus ook niets te vrezen. Of lijkt dat alleen maar zo?

Mijn mening

Het is een interessant concept, het verhaal en de basis hiervan. Want we zeggen altijd wel dat we niets te verbergen hebben, maar houdt dat dan ook in dat de overheid echt alles van je mag weten? Waar je naartoe gaat, wat je in huis doet en wat je op internet bekijkt? Als er zelfs op je blogberichten, waarin je je eigen mening verkoopt censuur komt te zitten? Is dat nou wel ok?

Het verhaal van ‘Niets te verbergen’ vond ik op momenten vlak, ik kreeg niet echt een band met Maud en sommige elektronische zaken hadden teveel uitleg nodig. de verhaallijn was me niet altijd duidelijk. Toch boeide het verhaal wel, want het is een eng idee dat wij in de toekomst zo zullen gaan leven. Zou onze toekomst er zo echt uit zien? Dat en meer vragen houdt je bezig tijdens het lezen van dit boek.

Eindoordeel

‘Niets te verbergen’ van Aglaia Bouma is echt een boek wat je aan het denken zet. Met de huidige technologische ontwikkelingen is het helemaal niet gek dat onze wereld gaat lijken op die in het boek, maar je hebt in dit verhaal echt geen privacy meer. Dat is beangstigend.

Specificaties

Niets te verbergen by Aglaia Bouma
Published by LetterRijn
Genres: Roman
ISBN: 9789491875137

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55472f398721a_selected-products” products=”9200000039410319,9200000040436951″ name=”aglaia bouma” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *