Château Fatale – Ilja Gort + winactie!

Chateau fatale

Leonie Fougard is journaliste bij Le Figaro. Als haar vriend op afschuwelijke wijze wordt vermoord, gaat zij op zoek naar de daders. Maar de opdrachtgever, een albinoneger genaamd Edelweiss, is een kopstuk uit de wereld van het grote geld en lijkt onaantastbaar. Leonie raakt verwikkeld in een internationaal netwerk van wijnfraude. Uit lijfsbehoud ondergaat zij een persoonsverandering die haar tot huiveringwekkende acties drijft. Samen met een deserteur van het Vreemdelingenlegioen en een wanhopige wijnboer rekent ze af met een bonte stoet aan tegenstanders. Uiteindelijk komt het tot een explosieve confrontatie met Edelweiss zelf en raakt het lot van alle hoofdpersonen op een dramatische manier met elkaar verbonden.

Mijn mening

Ilja Gort ken je misschien wel als auteur van boeken zoals ‘Leven als Gort in Frankrijk’ of ‘De geluksvogel’. Dit jaar zendt Omroep Max zijn nieuwe programma ‘Gort a la Carte’ uit. Ilja Gort heeft een nieuw boek geschreven: ‘Château Fatale’. Ik mocht dit boek lezen voor de blogtour van Lebowski.

De andere blogs die meedoen in deze tour zijn:

Neem vooral een kijkje bij mijn collega-boekenbloggers!

Goed, nu de recensie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niets van Ilja Gort gelezen heb, maar ik hou van de boeken van Lebowski. Ook dit boek. In het begin denk je vaak ‘Wat moet ik hiermee’, maar man, dit was spannend zeg. Ilja Gort is niet bang voor de wat nasty details, ogen die uit hoofden worden getrokken, ledematen die rondslingeren en een strijd tegen een grote boef. Door de omschrijvingen van Ilja waandde ik me meerdere keren in Frankrijk en ging ik bijna (bijna dan..) aan de wijn.

De spanning wordt goed opgebouwd, je zit er vanaf de eerste pagina goed in en het boek laat je niet meer los. Het einde is heftig maar past echt goed bij het verhaal en de personages zijn goed uitgewerkt.

Het boek wordt opgedragen aan Quentin Tarantino (een van mijn filmhelden) en damn, dit boek mag wat mij betreft best verfilmd worden door mr. Tarantino. Lijkt me een perfect scenario voor deze man.

Eindoordeel

Pak een fles wijn (of doe gewoon zoals ik, een glas cranberry sap), ga liggen op je strandbed (of het nou hier in Nederland is, of op een zonnige vakantiebestemming) en doe de rest van je dag niets anders dan lezen. Geniet ervan!

Winactie

Ik mag, met dank aan Lebowski, een exemplaar van Château Fatale weggeven. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek en wil je kans maken op een exemplaar? Lees hier wat je moet doen:

  • Like mijn facebook pagina. Heb je dat al gedaan, dan hoeft dit natuurlijk niet nog een keer.
  • Laat hier een comment achter met een geldig e-mailadres, waarin je laat weten dat je meedoet.

Let op: deze twee acties zijn verplicht, doe je een van de twee niet, dan maak je geen kans op het boek.

De winactie loopt tot en met zondag 10 mei 2015 20.00 uur. Maandag 11 mei 2015 kies ik de winnaar uit en die stuur ik een mailtje. De winnaar heeft tot en met woensdag 13 mei 2015 20.00 uur om te reageren. Reageer je niet, dan moet ik helaas een nieuwe winnaar kiezen.

Succes!

Specificaties

Chateau Fatale by Ilja Gort
Published by Lebowski
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789048822683

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_553f5448cf207_selected-products” products=”9200000036135027,9200000038390625″ name=”chateau fatale” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

6 thoughts on “Château Fatale – Ilja Gort + winactie!

  1. Ken de wijnen van Ilja, maar niet de boeken!
    Heerlijk een optimale genieter van het leven, zal ik ook zo van zijn boek mogen genieten?
    Ik hoop het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *