Denk aan mij – Sabine Durrant

denk aan mij

Lizzie is kapot van de dood van haar man Zach. Ze gaat naar de plek waar hij een fataal auto-ongeluk had om er bloemen neer te leggen. Vlak voor zijn ongeluk had ze hem een pijnlijke brief gestuurd waarin ze zei hem te willen verlaten. Die brief heeft hij nooit te lezen gekregen. Op de plek van het ongeluk blijken al bloemen van iemand anders te liggen. Lizzie móét zich wel afvragen hoe goed ze haar man eigenlijk kende. Is hij echt dood of moet zij dat alleen maar geloven? Denk aan mij is na Onder je huid wederom een sterke psychologische thriller van Sabine Durrant. Langzaam word je in het verhaal van Lizzie gezogen terwijl je ook de dagboekfragmenten van Zach te zien krijgt. Niets is wat het lijkt.

Mijn mening

‘Denk aan mij’ begint met een hoofdstuk vanuit Zach’s oogpunt en dat zorgt ervoor dat je gelijk in het verhaal gezogen wordt en wilt weten hoe het afloopt. Daarna wisselen de hoofdstukken zich af, je wisselt constant tussen Zach en Lizzie, waarbij duidelijk is dat de hoofdstukken over Zach zich in het verleden afspeelt. Doordat het zich zo afwisselt, ligt het tempo best hoog en blijft het ook spannend.

De schrijfstijl van Sabine Durrant deed me vaag aan Nicci French denken en dan met name het boek ‘Bezeten van mij’. De spanning zit meer op de achtergrond en je wordt zelfs een beetje paranoide als je dit boek leest, want de stukken van Lizzie zijn zo creepy dat het soms voelt alsof Zach ook achter jou aan zit.

‘Denk aan mij’ is een goed opgezet verhaal, want je wordt vanaf het eerste hoofdstuk in Lizzie’s verhaal gezogen en dat laat je niet meer los, totdat echt blijkt dat niets is wat het lijkt.

Eindoordeel

Ik heb genoten van ‘Denk aan mij’ en Sabine Durrant is echt een schrijfster die je in de gaten moet houden als je van dit soort psychologische thrillers houdt. Absoluut een topper.

8/10

Specificaties

Denk aan mij by Sabine Durrant
Published by Q
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789021457406

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5532a0509c5ee_selected-products” products=”9200000041254123,9200000036200050″ name=”denk aan mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *