Films en series 4

Het is alweer een maand geleden dat ik voor het laatst deelde wat ik allemaal gekeken heb. Vorige maand viel het mee, deze maand heb ik echt flink wat ingehaald. Kijk je mee?

films & series 4

I am number four

Aliens and their Guardians are hiding on Earth from intergalactic bounty hunters. They can only be killed in numerical order, and Number Four is next on the list. This is his story.

Ik keek deze omdat dit gebaseerd is op het gelijknamige boek van James Frey. Het boek heb ik niet gelezen, de film vond ik best okay, maar niet heel bijzonder. Wel een aardig verhaal en leuk voor tussendoor.

Final Destination 1

After a teenager has a terrifying vision of him and his friends dying in a plane crash, he prevents the accident only to have Death hunt them down, one by one.

Ik hou van de Final Destination films. Ik keek deel 1 de avond voordat ik voor het eerst alleen ging vliegen, dat was misschien niet zo’n goed idee, maar toch blijf ik dit een toffe serie vinden. Niet teveel nadenken en gewoon kijken.

Final Destination 2

When Kimberly has a violent premonition of a highway pileup she blocks the freeway, keeping a few others meant to die, safe…Or are they? The survivors mysteriously start dying and it’s up to Kimberly to stop it before she’s next.

Ja, ook deel 2! Heerlijk, hoewel deel 1 wel het leukste is. Gewoon omdat je het verhaal niet kent en de rest is eigenlijk meer een stuk slap aftreksel.

The Jane Austen Book Club

Six Californians start a club to discuss the works of Jane Austen, only to find their relationships — both old and new — begin to resemble 21st century versions of her novels.

Zo’n leuke film! Een echte feelgood romantische film. Heerlijk. En de boeken van Jane Austen spelen een hoofdrol dus dat is helemaal fijn.

The Imitation Game

During World War II, mathematician Alan Turing tries to crack the enigma code with help from fellow mathematicians.

Benedict Cumberbatch <3 Ik moet wel zeggen dat ik, als ik een keuze moet maken tussen The Imitation Game en The Theory of Everything, dan is die laatste toch wel echt de betere film. Benedict Cumberbatch speelt geniaal, maar de film had wat mij betreft wel iets korter gemogen.

Ouija

A group of friends must confront their most terrifying fears when they awaken the dark powers of an ancient spirit board.

Ik hou van horror films. Echt. En ondanks dat deze film een 4,4 op IMDB krijgt, vond ik ‘m toch minstens een 6,5 waard. Er zitten flink wat schrikmomenten in en de geestverschijningen zijn echt te creepy af en toe. Echt een aanrader als je van horror houdt.

Final Destination 3

In this third installment of the Final Destination series, a student’s premonition of a deadly rollercoaster ride saves her life and a lucky few, but not from death itself which seeks out those who escaped their fate.

De laatste film in de serie die ik deze maand keek en dan is het ook wel genoeg. Er zijn nog drie delen in de serie, die nog wel op mijn lijstje staan om te kijken, maar deze maand niet meer. Een aardige film die bij mij aanstond op de achtergrond.

Gooische vrouwen

De levens van de vier vriendinnen uit het Gooi liggen flink overhoop. Cheryls echtgenoot Martin wordt weer behoorlijk afgeleid door ander vrouwelijk schoon. Claire is geschokt nadat haar dochter aankondigt dat ze met haar gezin voor drie jaar naar Burkina Faso vertrekt. Roelien is van slag omdat ze een bejaarde heeft geslagen. En de dochter van Anouk vindt haar moeder een slet en besluit bij haar vader te gaan wonen. De dames zijn hard toe aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk. Eenmaal daar realiseren ze zich hoe belangrijk vriendschap eigenlijk is.

Een heerlijke film, die aansluit op de serie ‘Gooische vrouwen’. Weer zo’n heerlijke film als je even wilt ontspannen.

Phileine zegt sorry

Phileine, de hoofdpersoon in deze roman, is ‘beauty brains beast best’. Maar wanneer ze haar vriend Max onverwachts in New York gaat opzoeken en hem daar aantreft in een wel héél eigentijdse uitvoering van Romeo & Juliet, knapt er iets in Miss Ultimate Happines. Hilarische verwikkelingen zijn het gevolg.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Ik kwam deze film ineens weer tegen op Netflix en keek ‘m weer eens. Toen de film net uit kwam, heb ik ‘m minstens 5 keer gezien. De quote ‘Het leven is als een neus, je moet eruit halen wat erin zit’ is nog steeds een van mijn favoriete quotes. Geniaal. En een jonge Michiel Huisman, wie wil dat nou niet zien?

Deliver us from evil

New York police officer Ralph Sarchie investigates a series of crimes. He joins forces with an unconventional priest, schooled in the rites of exorcism, to combat the possessions that are terrorizing their city.

Er is maar 1 reden waarom ik deze film wilde zien. Eric Bana. Man, de meest ondergewaardeerde acteur uit Hollywood. Bekend uit de film Troy en mag wat mij betreft nog meer aandacht krijgen. Wat is die man goed zeg. En deze film was trouwens ook wel goed, spannend, interessant en op momenten creepy. Heerlijk.

Interstellar

A team of explorers travel through a wormhole in an attempt to ensure humanity’s survival.

Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden. Wat mij betreft hadden ze ‘m de helft korter kunnen maken en van het hele wetenschappelijke deel snapte ik weinig. Matthew McConaughey is een vage acteur, ik weet nooit of ik hem goed vind of niet. De film blijft wel even hangen, misschien is dat het positiefste wat ik erover kan zeggen.

Romeo + Juliet

Shakespeare’s famous play is updated to the hip modern suburb of Verona still retaining its original dialogue.

Hoewel deze film al 12 jaar oud is (!!), blijft dit zo’n mooie versie. Ik vind de combinatie van moderne wereld en originele dialogen echt geniaal. Absoluut een aanrader om nog een keer te kijken.

Zo, dat was het voor deze maand. Veel films gekeken en wat minder series. Ik heb echt wel weer zin in een goede serie, dus als je nog aanraders hebt, hoor ik het graag! Wat keek jij de afgelopen maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *