Dankbaar op donderdag #1

Een nieuwe column die een beetje lijkt op de Count Your Blessings die ik een tijd geleden op zondag plaatste. Ik zal vanaf nu elke donderdag een kort lijstje plaatsen met allerlei dingen of gebeurtenissen waar ik dankbaar voor ben.

Dit doe ik normaal elke avond voordat ik naar bed ga. Ik schrijf elke avond in een lief notitieboekje vijf items waar ik die dag dankbaar voor ben. Ik ben hiermee begonnen toen ik een burnout had, in combinatie met drie dingen waar ik die dag trots op was. In het begin was het lijstje waar ik trots op was zoiets als: ik ben trots dat ik vandaag ben opgestaan, ik ben trots dat ik vandaag de afwas heb gedaan en ga zo maar door. Langzamerhand komt dan je zelfvertrouwen weer terug en kun je ook genieten van de dingen waar je trots op bent. Nu doe ik dat laatste eigenlijk niet echt meer, maar mijn dankbaarheidslijstje helpt me nog steeds om de dag op een positieve manier af te sluiten. Je kijkt na een lange, soms vermoeiende dag terug op de dingen waar je echt dankbaar voor bent. Als je een dag niet lekker in je vel zit, is het soms lastig om dit lijstje op te stellen. Op mijn meest negatieve dagen zijn de dankbaarheidslijstjes vaak: ‘ik ben dankbaar voor Jamie knuffels. Ik ben dankbaar voor mijn man. Ik ben dankbaar voor de lekkere maaltijd.’ Maar ik ben er wel echt dankbaar voor.

Je hebt het gevoel dat je niets positiefs in je leven hebt, maar is dat ook echt zo? Als je jezelf ‘dwingt’ om naar de positieve dingen van de dag te kijken, realiseer je je ineens dat je wel iets leuks hebt om op terug te kijken.

Dankbaar 16-4

Dit is mijn dankbaarheidslijstje van deze week:

  • De zon! Mijn stemming is altijd al veel beter als de zon schijnt. Het hoeft wat mij betreft niet eens warm te zijn (het wordt hier in huis al snel warm als de zon schijnt), maar van de zon krijg ik bijna automatisch een glimlach op mijn gezicht.
  • Leuke boeken. Deze week kreeg ik weer een aantal leuke boeken binnen. Boekenbloggen is echt heel leuk en ik ben echt dankbaar voor elk boek wat ik mag ontvangen.
  • Mijn nieuwe keukenmachine. Ik ruilde mijn oude kledingkast en tv kast met mijn tante voor een mooie keukenmachine en van het weekend heb ik brownies gemaakt en pannenkoeken gebakken. Het is echt een ideale machine en ik kan niet wachten om er nog meer gebruik van te maken.
  • Sporten. Ondanks dat ik last heb van mijn schouder, ben ik echt weer gemotiveerd om te gaan sporten en geniet ik er elke les van. Het is wel lastig om gemotiveerd te blijven als je lichaam niet mee werkt, maar ik doe mijn best.
  • Bloggen. Ik heb de afgelopen weken een beetje een blogdip gehad. Naast mijn boekrecensies heb ik weinig inspiratie gehad om te schrijven. Maar die heb ik nu weer gevonden en ik heb al een flinke lijst met leuke blogs die ik kan gaan schrijven.

Waar ben jij dankbaar voor deze week?

One thought on “Dankbaar op donderdag #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *