A game of thrones – George R.R. Martin

A-GAME-OF-THRONES-new-HC

Summers span decades. Winter can last a lifetime. And the struggle for the Iron Throne has begun.

As Warden of the north, Lord Eddard Stark counts it a curse when King Robert bestows on him the office of the Hand. His honour weighs him down at court where a true man does what he will, not what he must … and a dead enemy is a thing of beauty.

The old gods have no power in the south, Stark’s family is split and there is treachery at court. Worse, the vengeance-mad heir of the deposed Dragon King has grown to maturity in exile in the Free Cities. He claims the Iron Throne.

Mijn mening

Iedereen kent wel de tv-serie ‘Game of thrones’ (zo niet, waar heb je gezeten?!). De serie is gebaseerd op een boekenserie, waarvan ‘A game of thrones’ het eerste boek is.

Van de serie ben ik een groot fan, maar we hadden de boeken al veel langer in huis. Maar ik dacht dat het niets voor mij was, dus heb ik de boeken links laten liggen tot ik de serie keek. Nu heb ik net (gisteren, pfff) deel 1 uit en weet ik echt niet of ik de volgende boeken ook nog wil gaan lezen.

Waarom niet? Ten eerste is het eerste boek bijna precies de tv-serie. Dat is echt een goed punt, maar niet als je de serie eerst hebt gekeken en daarna pas het boek leest. Ik kende dus het grootste deel van het boek al. Een paar kleine details zijn veranderd, maar die kun je bijna op 1 hand tellen.

Ten tweede, het boek is echt heel dik. 819 pagina’s. En dit is nog 1 van de dunste boeken uit de serie. Het vijfde deel heeft gewoon meer dan 1000 pagina’s. En ik wil wel dikke boeken lezen, daar gaat het niet om, maar ik heb echt serieus ruim een week over dit boek gedaan. Een week klinkt misschien niet heel lang, maar het voelde echt wel heel lang.

‘A game of thrones’ is wel heel goed, ik ben niet voor niks grote fan van de tv-serie, maar ik denk dat ik het voorlopig op de serie alleen hou. Misschien als ik weer afkickverschijnselen heb van de serie, dat ik dan weer een boek pak. Maar andere boeken op mijn TBR (to be read) stapel hebben gewoon voorrang.

Eindoordeel

‘A game of thrones’ is en blijft spannend, maar als je de serie op tv kijkt, hoef je niet per se het boek te lezen. Het lijkt gewoon zoveel op elkaar. Geweldig boek en geweldige tv-serie. Echt. Ik las het boek trouwens in het Engels en dat is een aanrader als je goed Engels kunt. Ben je bang dat je het niet altijd even goed begrijpt, lees dan het boek in het Nederlands.

(En laat je niet afschrikken door het genre – ik ben normaal geen onwijze fantasy-fan, maar OMG, ik wil ook een draak)

Specificaties

A game of thrones by George R.R. Martin
Series: Game of thrones #1
Published by Spectra books
Genres: Fantasy
Pages: 864
ISBN: 9780553573404
[bol_product_links block_id=”bol_552cfe22833c3_selected-products” products=”1001004001248846,1001004002724732″ name=”game of thrones” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *