Een eigen eiland – Esther J. Ending

een eigen eilandMarianne’s vader zit een gevangenisstraf uit en met haar hippiemoeder heeft ze een moeizaam contact. Als ze op een regenachtige middag motorpech heeft, krijgt ze een lift van twee leden van de gevreesde en gehate Guardia Civil. Marianne is sterk onder de indruk van een van hen. Terwijl haar vaders villa wordt ontmanteld en haar moeder steeds onredelijker wordt, neemt haar fascinatie obsessieve vormen aan. In een waas van alcohol en drugs dreigt ze niet alleen zichzelf, maar ook de mensen in haar omgeving naar de rand van de afgrond te jagen. EEN EIGEN EILAND is een roman over obsessie en de zoektocht naar ouderlijke liefde, een thuis, een vaderland. Met op de achtergrond het eiland, zoals alleen zij die daar zijn geboren of er lange tijd hebben gewoond, het kennen – het ├ęchte, bizarre, wonderschone, levensgevaarlijke Ibiza.

Mijn mening

Ibiza is een soort mythisch eiland, waarbij feesten en drugsgebruik een hoofdrol spelen in de verhalen over dit eiland. De synopsis van dit boek sprak me aan omdat ik altijd meer wil weten over andere culturen en de echte beleving van zo’n cultuur. Ik heb me nooit aangetrokken gevoeld tot Ibiza, ik ben geen fan van feesten, dus ik ben ook zelf nooit op Ibiza geweest.

Misschien is dat ook goed. Door de beschrijvingen van Esther Ending waan je je gelijk op Ibiza. Ze beschrijft haar eiland en haar ouderlijk huis zo mooi dat het een soort sprookjeseiland wordt. Een echte mythe. Het verhaal van Marianne is op sommige momenten verwarrend en Marianne’s moeder kon ik op een gegeven moment wel wurgen. Ik weet daarom ook niet zo goed wat ik van dit boek moet denken, op de een of andere manier ben ik toch blijven lezen en had ‘Een eigen eiland’ toch haar aantrekkingskracht.

Ik vind het moeilijk een goed oordeel over dit boek te geven, omdat ik niet goed weet wat ik er van vind. ‘Een eigen eiland’ is een verhaal vooral over eenzaamheid en dat sprak me wel aan. Op een gegeven moment zou je Marianne het liefst een knuffel willen geven en tegen haar zeggen dat het wel goed komt. Het boek zal meer herkenbaar zijn voor de Ibiza-ganger, maar ondanks dat ik er nog nooit geweest ben, heb ik wel een idee gekregen van het eiland.

Eindoordeel

Soms kom je boeken tegen waarbij je aan het eind niet kon zeggen of je het nou echt een goed boek vond. Dit is er een van. Het is niet een boek waar je lovers en haters van hebt, maar ik vind zeker dat het verhaal meer goede punten heeft als ‘slechte’ punten en daarom zou ik het boek toch aanraden.

‘Een eigen eiland’ is echt geen slecht boek en het blijft zeker een paar dagen hangen. Hou je van Ibiza? Dan is ‘Een eigen eiland’ echt een aanrader. Maar ook als je er nog nooit bent geweest, zal het verhaal je aan kunnen spreken.

Specificaties

Een eigen eiland by Esther J. Ending
Published by Lebowski
Genres: Roman
Pages: 320
ISBN: 9789048824113

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5523988a96a02_selected-products” products=”9200000036134704″ name=”een eigen eiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Een eigen eiland – Esther J. Ending

  1. interessante recensie. Ik ben op een of andere manier altijd dol op boeken waar je aan het einde niet van weet of het nu goed was of niet. Het geeft stof tot nadenken. Ik zet deze dus op mijn leeslijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *