Te koop – Eva Monté

te koopHet is 2013. Nederland zucht onder de crisis. Makelaar Richard Hoek hanteert onorthodoxe methodes om de huizen van zijn radeloze klanten te verkopen. Hij laat echter een spoor van vernieling na. Daar komt zijn vrouw Marlinde pas achter als het te laat is…

Eva Monté is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Zij construeren hun originele thrillers op een bijzondere manier, namelijk via brainmerge. Alexandra zit achter de toetsen, maar de tekst komt uit hun beider hoofden. Al pratend, formulerend en thee drinkend vormt zich zo een spannend verhaal. En nooit ruzie! Echt waar.

Mijn mening

De manier waarop dit boek is geschreven is de reden waarom ik het wilde lezen. Ik vind het interessant om te zien hoe een verhaal van twee personen vorm krijgt, omdat ieder toch een eigen mening en belevingswereld heeft. In ‘Te koop’ van Eva Monté merk je eigenlijk weinig van het feit dat het geschreven is door twee zussen.

Het verhaal van ‘Te koop’ is opgebouwd in vrij lange hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk vanuit het perspectief van een van de hoofdpersonen zich afspeelt. Je leert niet alleen Marlinde en Richard kennen, maar ook de gezinnen die in de huizen wonen die Richard wil verkopen. De drie gezinnen vormen allemaal een mening over Richard en zo krijg je een totaalbeeld van hem. Op deze manier blijft het verhaal verrassend en boeiend. Door de langere hoofdstukken krijg je ook de tijd om de relaties tussen de gezinsleden te leren kennen en dat zorgt ervoor dat je echt een band krijgt met al deze mensen.

Het is een boeiende opzet en het verhaal heeft een verrassend einde, wat ik in ieder geval niet aan heb zien komen. Ik heb daarom ook met volle teugen genoten van dit boek en ondanks dat het niet de hele tijd heel spannend is, zorgen de verschillende verhaallijnen ervoor dat je echt nieuwsgierig wordt naar het einde.

Eindoordeel

‘Te koop’ is een boeiend en goed opgezette thriller, met een verrassend eind. Echt een aanrader.

Specificaties

Te koop by Eva Monté
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 335
ISBN: 9789461091970

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_552392d259758_selected-products” products=”9200000029239358,9200000031560434″ name=”te koop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *