Galgenveld – Isa Maron

Galgenveld

Meedogenloos. Meedogenloos. Zijn nieuwe mantra. Het woord bevalt hem. Meedogenloos. Te lang is hij die lieve jongen geweest. Zijn moeder zei het vroeger zo godvergeten vaak dat hij dacht dat het wel waar moest zijn. ‘Het is zo’n lieve jongen.’ Niet meer. Nooit meer.

Op een mistige zondagochtend, op het stilste uur van de beginnende dag, koerst de veerpont van Amsterdam CS naar Noord recht op een lijk af. Aan een van de hoge lantaarnpalen aan de kade bungelt het lichaam van een man, zijn gezicht gruwelijk vertrokken, zijn broek op zijn enkels. Kyra – die een obsessie voor crime heeft – springt meteen op haar scooter, scheurt langs het Noordhollands Kanaal en komt tegelijk met de politie aan bij het IJ. Hevig geïnteresseerd in de live moord, wat er op een PD allemaal gebeurt, hoe de politie zich gedraagt en wat de eerste stappen in het onderzoek zijn, laat Kyra zich niet zomaar wegsturen. Ze krijgt woorden met Maud Mertens, de verantwoordelijke rechercheur. Op dat moment draait de wind het lichaam een beetje, en stelt Kyra verbaasd vast dat ze de man kent.

Het is Marc Gaullier, de populaire docent kunst van haar school.

Mijn mening

Ik las IJskoud eerst, als vooruitexemplaar en ‘Galgenveld’ pas van de week, want het boek was gratis verkrijgbaar op Amazon tijdens de Boekenweek. Het was voor het verhaal van IJskoud niet erg dat ik Galgenveld niet las, maar omdat ik zo weg was van IJskoud, vond ik het wel handig om Galgenveld te lezen voordat deel drie in de Noordzeemoorden uitkwam.

En nu realiseer ik me hoeveel belangrijke informatie ik gemist heb. Als je deze serie wilt gaan lezen, lees ze dan zeker in de goede volgorde, zoals het bedoelt is.

Isa Maron heeft een heerlijke, soms rauwe manier van schrijven en ze is niet bang om alle details te benoemen, ondanks dat die misschien wat gruwelijk zijn. Maar ja, het gaat over moorden en die zijn nu eenmaal gruwelijk.

Nu ik deel 1 heb gelezen en deel 2 al had gelezen, ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar de uiteindelijke afloop. Ik wil weten hoe het zit met Jane en ik ben benieuwd hoe het verder met Kyra gaat.

Eindoordeel

Een heerlijk boek, maar ik had eigenlijk niets anders verwacht. Galgenveld is een goed in elkaar gezette thriller, die tot het laatste moment spannend blijft. Ik kan niet wachten tot deel 3 eindelijk uitkomt en alle losse eindjes aan elkaar geknoopt worden.

Specificaties

Galgenveld by Isa Maron
Published by Mistral
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789048822652

[bol_product_links block_id=”bol_551d8fc523c78_selected-products” products=”9200000029876179,9200000029874959″ name=”galgenveld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *