John Green – Looking for Alaska

Looking for Alaska

Before. Miles “Pudge” Halter’s whole existence has been one big nonevent, and his obsession with famous last words has only made him crave the “Great Perhaps” (François Rabelais, poet) even more. He heads off to the sometimes crazy, possibly unstable, and anything-but-boring world of Culver Creek Boarding School, and his life becomes the opposite of safe. Because down the hall is Alaska Young. The gorgeous, clever, funny, sexy, self-destructive, screwed-up, and utterly fascinating Alaska Young, who is an event unto herself. She pulls Pudge into her world, launches him into the Great Perhaps, and steals his heart.

After. Nothing is ever the same

before after

Mijn mening

‘Looking for Alaska’ is het eerste boek van John Green en is verdeeld in twee delen, ‘before’ en ‘after’. Zonder teveel in detail te treden en zo een deel van het verhaal te verklappen, eindigt het eerste deel echt heftig. Ik schrok er echt van, het kwam behoorlijk onverwachts. Wat dat betreft was het boek al verrassend. John Green is de expert in verhalen over nerds en tieners te schrijven en het liefst ook nog tieners die nerd zijn en verliefd worden op het onbereikbare meisje.

Maar dat betekent niet dat de verhalen saai zijn, want in elk verhaal zit iets bijzonders. Dat geldt ook voor ‘Looking for Alaska’. Je leeft samen met Pudge mee met het doormaken van echte vriendschap en het opgroeien van een tiener naar jonge volwassene.

Na het lezen van ‘Looking for Alaska’ heb ik echt een zwak voor Pudge gekregen, The Colonel mag best mijn nieuwe beste vriend worden en ik wil dolgraag naar een kostschool.

Nu ik alle vier de boeken uit mijn boxset heb gelezen, blijf ik toch ‘The fault in our stars‘ het mooiste vinden. Die raakte me het meeste. Daarna volgt ‘Papertowns‘ en dan ‘Looking for Alaska’.’An abundance of Katherines‘ vond ik het minst leuk.

De boxset is trouwens wel echt een leuke aanvulling. Je krijgt niet alleen de vier boeken van John Green, maar de box ziet er ook echt tof uit. Een extra aanvulling in je boekenkast.

John Green boxset

Eindoordeel

Een heerlijk verhaal en als je niet vaak in het Engels leest, is dit een prima boek om mee te beginnen. ‘Looking for Alaska’ is, zeker na ‘The fault in our stars’ een fijn boek met een interessante plotwending.

Specificaties

Looking for Alaska by John Green
Published by Harper Collins UK
Genres: Young Adult
Pages: 271
ISBN: 9780007523160

[bol_product_links block_id=”bol_55157e747fa3b_selected-products” products=”9200000010945963,9200000009703106″ name=”john green” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *