Hitte – Lis Lucassen

Hitte

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Mijn mening

New adult is een wat nieuwer genre wat zich richt op de leeftijden 18-25. Lis Lucassen is het pseudoniem voor thrillerschrijfster Olga Hoekstra, en zij is een van de eerste Nederlandse schrijfsters die zich met ‘Hitte’ richt op deze generatie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de termen ‘Young adult’ en ‘New adult’ een beetje gek vindt, want ik ben zelf 32 en lees ook YA boeken. Ik pas wat dat betreft niet in dat hokje (hoewel ik me niet echt in een hokje laat drukken).

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niets van Olga Hoekstra heb gelezen (zoveel auteurs in Nederland en zo weinig tijd!), dus ik weet ook niet of dit een goede kennismaking met haar schrijfstijl is, omdat dit een nieuw genre is. Het verhaal las makkelijk, ik kan me voorstellen dat het heerlijk te lezen is als je op een luchtbed in een zwembad in Spanje (of een ander zonnig land) ligt. In het koude voorjaar warmde dit verhaal me niet echt op. De foto op de voorkant is wat mij betreft te sexy voor dit verhaal. Een NA boek mag wat mij betreft wat steamier en daar stelde ‘Hitte’ me dan ook teleur. Het verhaal is prima opgezet en je blijft wel geboeid, want je wilt weten wat het geheim van Lynn is. Het einde voelde voor mij wat afgeraffeld en was niet helemaal bevredigend. Maar, misschien ben ik dan ook niet de juiste doelgroep voor dit boek.

Eindoordeel

‘Hitte’ is prima te lezen in de zomervakantie. Heerlijk ontspannen aan de rand van het zwembad met een lekkere (alcoholvrije) cocktail, je vermaakt je prima.

Specificaties

Hitte by Lis Lucassen
Published by Storm Publishers
Genres: New Adult
ISBN: 9789492098061

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5512c2ff3a5fa_selected-products” products=”9200000032074474,9200000039891387″ name=”hitte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *