Het is lente!

Ondanks dat het weer misschien niet mee zit, is de lente wel begonnen. Het voelt als een nieuwe start, een perfect moment om opnieuw te beginnen!

IMG_3237

Het regent op het moment dat ik dit schrijf en dat is niet echt de manier om je lente te beginnen. Maar als we niet naar het weer kijken, voelen we het wel in de lucht. Ruik je de lente al? Ik wel! En dan begint het bij mij al te kriebelen. Ik geef je wat tips om toch wat zonneschijn in je leven te brengen.

Opruimen

2015-03-08 20.34.00

De lente is de tijd van het jaar om eens goed op te ruimen. Momenteel is de rage van Marie Kondo helemaal hip, waarbij je jezelf bij elk item afvraagt of dit je blij maakt. Dat probeer ik ook te doen. Zoals je hierboven ziet, ben ik begonnen aan mijn boekenkasten. Dit was echt een rommel, ik kon weinig boeken vinden en dit is ook alle ruimte die ik heb (ja, echt!). Daar moet ik dus goed mee om gaan. Maar niet alleen de boekenkasten worden onder handen genomen.

Ik heb pas mijn knutselspullen uitgezocht en ben van 3 lades en 2 planken, naar 1 lade en 1 plank gegaan. De knutselspullen die ik niet meer gebruik, heb ik weggegeven aan een basisschool. Zo probeer ik elke week een klein stukje in huis te doen. Zo is het te behappen, wordt het niet overweldigend en ben je er niet dagen mee bezig.

Bloemen

2015-03-18 10.38.49

Het mooiste van de lente is alle bloemen die opkomen. Dit was vorige week, het was onwijs mistig, maar je wordt toch vrolijk van deze hoeveelheid bloemen? Wij kunnen helaas thuis geen bloemen neerzetten (een te nieuwsgierige kat), maar ik geniet wel heel erg van de bloemen buiten en we hebben wat kunstbloemen thuis staan. Niet helemaal hetzelfde, maar wel een goede vervanging.

Nieuwe kleding

Dit hoeft natuurlijk geen totaal nieuwe kleding te zijn, je kunt ook je wintergarderobe combineren met items uit je zomergarderobe. Draag eens een kleurig shirt onder je dikke vest. Wedden dat dit gelijk een glimlach op je gezicht brengt? Een nieuwe nagellak (ooh die felle zomerkleuren of lievige pasteltinten!) doet ook al wonderen.

Ik ben van plan deze lente zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen en binnen voor een opgeruimd huis te zorgen. Wat zijn jouw plannen voor de lente?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *