Het testament van Nostradamus – Tom Egeland

9200000015038779

Archeoloog Bjørn Beltø belandt in een bloedstollende race tegen de klok wanneer een Italiaanse professor, specialist in middeleeuwse codes, wordt ontvoerd. Terwijl hij wanhopig op zoek is naar de professor zitten verschillende partijen hém op de hielen: de meedogenloze kloosterorde Vicarius Filii Dei, een Amerikaanse inlichtingendienst en een vijfhonderd jaar oude broederschap van bibliothecarissen. Allemaal zijn ze op zoek naar de brief met een code die Nostradamus in de Middeleeuwen schreef aan de machtige De Medici-familie. Weet Beltø de codes eerder te kraken dan de ontvoerders en kan hij zo het leven van de professor redden?

Mijn mening

Zo, wat een boek! De omschrijving sprak mij erg aan, aangezien me dit deed denken aan de boeken van Dan Brown. Ik ben een grote fan van Dan Brown, dus ik moest ‘Het testament van Nostradamus’ van Tom Egeland wel lezen. Het is een boek van behoorlijke omvang en de inhoud is ook groots. Het verhaal leidt van God naar codes naar Vicarius Filii Dei naar de wetenschap, met alles er tussen in. De hele geschiedenis van de mensheid en de start van het ‘geloven in God’ (welke God dan ook!) wordt in het boek onder het licht gehouden en soms is dat best heftig.

‘Het testament van Nostradamus’ is niet een boek waarbij je ontspannen op de bank zit. Het verhaal is gewoon heel spannend, maar dat is niet het enige. De reden waarom het niet ontspannend is, is de hoeveelheid informatie die het boek bevat. Dat is echt heel veel. Allerlei ingewikkelde lijnen die je moet volgen om de achtergrond van het verhaal te volgen. Dat maakt het boek alleen al interessanter dan bijvoorbeeld de ‘Da Vinci code’, maar ook inspannender. Je moet goed opletten, anders kun je best de draad kwijt raken. Dat is echt geen negatief punt, maar hou daar wel rekening mee voordat je in dit boek begint.

Tom Egeland heeft grondig onderzoek gedaan en daar hou ik altijd van. Delen van het verhaal zijn op waarheid gebaseerd, andere delen zijn compleet fictief. De schrijfstijl van Tom Egeland is geniaal, je zit vanaf pagina 1 al in het verhaal en het laat je niet meer los. Aan het eind van het verhaal ben je pas echt de kluts kwijt. Ik zal niets verraden, maar wat als alles nou niet zo is als je altijd gedacht hebt? Wow, wat een ontdekking!

Het verhaal is geen moment saai geweest en door de verschillende verhaallijnen af te wisselen, zorgt Tom Egeland dat de vaart constant door het boek gaat. Geloof me, niet neer te leggen.

Eindoordeel

Ik kan over dit boek blijven schrijven, echt waar. Ik heb het boek net een uur geleden uitgelezen en ik ben nog steeds zo onder de indruk. Wat een boek! Als je van intriges en geschiedenis houdt, met een vleugje complottheorie, dan is dit boek echt iets voor jou. Ik heb ervan genoten.

Specificaties

Het testament van Nostradamus by Tom Egeland
Published by De Geus
Genres: Thriller
Pages: 569
ISBN: 9789044530988

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_550c3184389c7_selected-products” products=”9200000015038779,9200000015349657″ name=”nostradamus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *