Ik ben de nacht – Ethan Cross

23275_54d8cb72d8473_23275

Wil je met me spelen? Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben wat men wel een seriemoordenaar noemt. Al mijn slachtoffers krijgen een eerlijke kans, ik dood niet zomaar. Ik speel een spel met ze. Wie wint, overleeft. Ik heb nog nooit verloren. De meeste mensen zullen van mij gruwen. Sommigen zullen mij aanbidden. Zij zijn net als ik. Maar iedereen zal zich mij herinneren. Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen.

Mijn mening

‘Ik ben de nacht’ van Ethan Cross is als eerste gewoon zo tof vormgegeven, de foto hierboven doet het boek echt geen recht. De donkere zwarte letters zijn namelijk in relief. De zijkanten van het boek zijn gedeeltelijk zwart geverfd, met daarin, in het wit, de titel en de auteur. Zo ontzettend gaaf gedaan. En toen ik de flaptekst las was ik eigenlijk al verkocht, dit boek moest ik lezen.

En pfff, dit boek heeft me niet losgelaten hoor. Ik wilde maar blijven lezen, omdat het zo spannend was. Je wordt het verhaal ingezogen en je kan het gewoon niet loslaten. De moorden door Francis zijn tot in de gore details beschreven (daar moet je van houden) en ik was vooral geintrigeerd door zijn achtergrond. Naast de moorden lees je over de hoofdpersoon Marcus Williams, een voormalige politie agent die betrokken raakt bij een van de moorden die Francis heeft gepleegd. Het is moeilijk om dit verhaal te beschrijven zonder al te veel van de plot weg te geven, maar ik was heel erg verrast aan het einde.

‘Ik ben de nacht’ is een bijzonder boek, het intrigeerd, is zo ontzettend spannend en het zit nu nog in mijn hoofd. Ik moet wel zeggen, ik las het onder andere in de bus en dat was echt geen goed idee. Nu ben ik er waarschijnlijk al iets meer vatbaar voor, maar damn, ik werd gewoon lichtelijk paranoide tijdens het lezen van dit boek. Het verhaal is zo ontzettend goed in elkaar gezet, de personages zijn tot in detail uitgewerkt en het einde is gewoon een grote mindf*ck.

Eindoordeel

Hou je van goed in elkaar gezette thrillers met een briljant einde en ben je niet bang voor een beetje gorigheid? Dan is dit boek echt iets voor jou. Zorg er wel voor dat je geen afspraken hebt als je in dit boek begint, want je wilt echt alleen maar blijven lezen.

Specificaties

Ik ben de nacht by Ethan Cross
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 440
ISBN: 9789022573693

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_55018d3c74647_selected-products” products=”9200000036134848,9200000038390672″ name=”ik ben de nacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *