Een Franse slag – Wim van Teeffelen

cover-Een_Franse_Slag

De net afgestudeerde jurist Harry Zonneveld, die is opgegroeid in een commune in Frankrijk en bij zijn opa en oma in Delft woont, lijkt zijn droombaan bij adviesbureau Frankrijkgangers te hebben gevonden. In deze baan komt hij niet alleen in aanraking met de harde realiteit, maar ook met het hoofd van zijn afdeling, de Française Claire, voor wie hij als een blok valt. De oma van Harry en zijn neef Hans doen intussen dubieuze zaken in de autohandel; wanneer zijn oma Harry’s hulp hierbij inroept, blijkt dit niet zonder gevaar te zijn.

Als een opdracht Harry en Claire eerst samen naar Parijs en vervolgens naar Vichy in de Auvergne voert, volgt de ene ontwikkeling op de andere en Harry beseft gaandeweg hoeveel ervaring ertoe doet.

Mijn mening

Ik mocht ‘Een Franse slag’ van Wim van Teeffelen al even geleden als proeflezer lezen en nu is het boek dan echt uit. Leuk om ook eens te zien hoe dat proces gaat. Helaas kon ik wegens ziekte niet bij de boekpresentatie zijn, dat was erg jammer. Goed, het boek. De personages in het boek zijn goed uitgewerkt, met name Harry en Claire. Daar krijg je al snel een band mee. Het verhaal is goed opgezet en zorgt op verschillende momenten voor aangename verrassingen.

Als je Delft en Frankrijk een beetje kent, dan is dit boek helemaal leuk, want je komt genoeg herkenningspunten in het boek tegen. Maar ook zonder deze voorkennis leest het boek als een trein, Wim van Teeffelen schrijft zeer gedetailleerd en dat zorgt er voor dat je je helemaal in het boek in kunt leven. Je waant je bijna als een God in Frankrijk.

Eindoordeel

Een heerlijk boek, met flink wat spanning en romantiek. Lijkt me heerlijk om dit boek aan het zwembad op een camping of mooi huis in Frankrijk te lezen. Zet je koffer klaar en doe het boek er gelijk maar in!

Specificaties

Een Franse slag by Wim van Teeffelen
Published by Uitgeverij Bagage
Genres: Roman
Pages: 277
ISBN: 9789491880063

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54fec729f24e8_selected-products” products=”9200000039280204″ name=”franse slag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *