In huis met een seriemoordenaar – Jan Terlouw & Sanne Terlouw

In huis met een seriemoordenaar

In 1967 werd Nederland opgeschrikt door de arrestatie van Hans van Z. Onder ongekende media-aandacht werd tijdens het ‘Moordproces van de Eeuw’ vastgesteld dat de 26-jarige Van Z. minstens drie moorden had gepleegd; een vierde moord was mislukt. Hij werd tot levenslang veroordeeld. Deze charmeur kwam jarenlang bij het gezin Terlouw over de vloer, als geliefde van hun huurster.

Mijn mening

Kun jij je voorstellen hoe het zou voelen als je erachter komt dat de man die je jarenlang in jouw huis hebt gelaten, een seriemoordenaar blijkt te zijn? Dit overkwam Jan & Sanne Terlouw. Sanne Terlouw was nog een kind, maar kan zich de man nog herinneren. Jan Terlouw had een onbestemd gevoel bij de man, alsof hij niet helemaal te vertrouwen was, maar kon dit niet plaatsen.

In ‘In huis met een seriemoordenaar’ lees je het verhaal van hen, maar dan in romanvorm. Een deel van de ervaringen zijn echt, maar een groot deel is fictie. Doordat een deel van het verhaal echt is, krijg je al snel de kriebels. Je weet vanaf het begin dat Frans, de hoofdpersoon een seriemoordenaar is en deelt dan ook gelijk het gevoel wat Thijs heeft als hij Frans voor het eerst ontmoet. Het verhaal zorgt ervoor dat de kriebels over je rug lopen en de haren in je nek recht overeind gaan staan. Er kloppen gewoon dingen in het verhaal van Frans niet, maar hoe de vork precies in de steel zit, daar kom je aan het eind van het boek pas achter.

Jan Terlouw is vooral bekend door zijn jeugdboeken. Samen met zijn dochter Sanne schreef hij zes Reders & Reders-thrillers. Voor mij is dit het eerste boek wat ik van hen samen lees en dat heeft me niet teleurgesteld. Het verhaal is natuurlijk al intrigerend genoeg, maar de schrijfstijl is zo gedetailleerd, dat je vanaf bladzijde 1 gelijk in Thijs in kunt leven. De onderhuidse spanning is op elke bladzij voelbaar en dat zorgt ervoor dat je dit boek eigenlijk niet neer kunt leggen. En dat ondanks dat je al weet hoe het afloopt. Heel goed geschreven dus.

Eindoordeel

Een boek wat je meteen grijpt en je niet meer loslaat. Tijdens het schrijven van deze recensie liepen nog vaak de kriebels over mijn rug. ‘In huis met een seriemoordenaar’ blijft nog dagen in je hoofd rondspoken.

Specificaties

In huis met een seriemoordenaar by Jan Terlouw, Sanne Terlouw
Published by Uitgeverij De Kring
Genres: Waargebeurd
Pages: 224
ISBN: 9789491567933

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54fd78920a1a9_selected-products” products=”9200000036183438,9200000039690590″ name=”seriemoordenaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “In huis met een seriemoordenaar – Jan Terlouw & Sanne Terlouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *