UP – Myrthe van der Meer (met winactie!)

2D 1400 p UP‘Heb ik dan nooit een normale dag gehad? Ja, de momenten tussen de depressies en dat bijna extatische gevoel van geluk in. Maar ik ben altijd op doorreis, van down naar up en weer terug. Dat die depressieve kant een probleem is snap ik, maar als nu ook alles boven de streep een probleem is… Wanneer ben ik dan géén probleem? Wanneer ben ik dan géén risico, geen belasting voor de mensen om mij heen? Wie ben ik dat ik zo mag zijn?’
Als Emma enthousiast naar het laatste gesprek met haar psychiater gaat, gebeurt er iets wat ze niet helemaal had voorzien; haar psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en voor het einde van de dag is ze opgenomen op de paaz; de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis. Alweer.

Aangezien deze nieuwe paazvakantie wel een vergissing moet zijn, gaat Emma in het doolhof van pillen, psychiaters en medepatiënten op zoek naar een verklaring. Want als je niet ziek bent, hoef je toch ook niet beter te worden? Als de verklaring in de vorm van een nieuwe diagnose lijkt te komen, begint ze zich echter af te vragen of ze die wel wil weten; want wat als je je eigen waarnemingen en gedachten niet meer kunt vertrouwen, en je grootste vijand niet in de buitenwereld zit, maar in je eigen hoofd?

Mijn mening

Toen ik PAAZ had gelezen, moest ik even een break nemen, want gelijk doorgaan in UP, dat leek me te zwaar. UP van Myrthe van der Meer is een wat lichtere versie, tenminste, zo voelde het voor mij. In UP krijgt Emma een nieuwe diagnose, waarmee ze opnieuw moet leren omgaan. In het begin van het boek is Emma verward, waarom moet ze nou opgenomen worden? Langzaamaan reis je in UP met Emma mee tijdens de acceptatie van haar ziekte en dat is echt heel mooi, met af en toe een beetje humor, beschreven. Waar het voor mij in PAAZ herkenbaar was, kon ik in UP een band met Emma opbouwen en was ik blij voor haar aan het einde van het boek.

UP was daarom voor mij een mooie afsluiting, een gevoel van loslaten. Emma kan het wel ‘alleen’. Het was mooi om te zien dat ze haar eigen keuzes maakte. Aan het eind van het boek heb ik wel een traantje gelaten, gewoon omdat ik trots op Emma was.

Eindoordeel

UP is, net als PAAZ, een aanrader voor iedereen die wil weten hoe het in de psychiatrie gaat, maar ook hier krijg je een kijkje in het hoofd van Emma. Emma wordt persoonlijker en ze komt meer tot leven. Het is een boeiend proces om te lezen, maar ook persoonlijk en weer heftig. Myrthe van der Meer heeft een leuke manier van schrijven, waarbij een zwaar onderwerp als een psychische ziekte gecombineerd wordt met humor en liefde, waardoor het toch minder zwaar aanvoelt.

Winactie

Door de uitgever van UP wordt een prijzenpakket beschikbaargesteld, met daarin:

 • Een exemplaar van PAAZ.
 • Een exemplaar van UP.
 • Een UP-puzzel.
 • Een UP-ballon.

20150306_161451

Wat moet je doen om kans te maken op dit pakket?

 • Like mijn facebook pagina. Als je de pagina al liked hoef je dit natuurlijk niet opnieuw te doen.
 • En laat een comment achter bij deze blogpost (met een geldig e-mailadres) waarin je laat weten dat je meedoet.

Tot wanneer kun je meedoen?

Je kunt tot en met 18 maart 2015 23.59 uur meedoen. Op 19 maart 2015 maak ik de winnaar bekend. Ik stuur de winnaar een mailtje. Heb je gewonnen? Beantwoord mijn mail dan voor 21 maart 2015 23.59 uur met je adres, anders kies ik een nieuwe winnaar.

Specificaties

UP by Myrthe van der Meer
Published by The House of Books
Genres: Roman
Pages: 352
ISBN: 9789044347203

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54fd71344da36_selected-products” products=”9200000036135060,9200000038390446″ name=”UP” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

21 thoughts on “UP – Myrthe van der Meer (met winactie!)

 1. Hoi Femke, met veel plezier heb ik je recensie UP gelezen. Het heeft mij heel nieuwsgierig gemaakt naar het boek dus ik doe graag mee aan de winactie. Jouw facebookpagina heb ik geliked. Groetjes Ans Stier (stiertjestier@hotmail.com)

 2. Ook ik maak graag kans! Paaz zou ik weggeven aan een studiegenootje, wie ik al helemaal enthousiast heb gekregen nadat ik het zelf heb gelezen en waardoor ik eveneens erg benieuwd ben naar het vervolg Up!

 3. Dit spreekt mij erg aan, het onbegrip wat er is, wat meer achtergrond, ook al is het uit het oogpunt van Myrthe! Iemand die het zelf meemaakt en er over kan schrijven, geweldig,
  Zou ze graag willen lezen! Dank voor je actie!

 4. Hallo!
  De psychiatrie is iets wat mij al een tijdje interesseert. Ik heb deze boeken zelf nog niet gelezen maar wel heel veel recensies over gelezen en goede verhalen over gehoord! Zeker na de uitzending van 24 uur met.. ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar deze boeken en zou ik ze graag willen winnen!
  Groetjes Anne

 5. Geweldig kijk/volg ook Anita wordt opgenomen ook over de psychiatrie zijn toch wel boeken die je uit pure interesse eens moet lezen ik doe graag mee liefs Miranda Smith zal hem ook even delen op Twitter @mirandastweets

 6. Ben benieuwd!! Ik heb PAAZ ook nog niet gelezen maar ook al veel over gehoord. UP hoor ik nu pas voor het eerst over.
  Anyway, ik like je FB pagina ( Birdy Bird) & doe dus graag mee;-)
  Liefs

 7. Ahh! Ik zag Myrthe ongeveer een jaar geleden aan tafel bij Humberto zitten en was toen zo benieuwd. 10 april heb ik mijn laatste tentamen en zou het fijn vinden als ik dan eindelijk aan haar boeken kan beginnen! X

 8. Wat een mooi pakket, natuurlijk maakt ook deze boekenwurm graag kans.
  Ik volg je op twitter (@Zeemeervrouw) en op Bloglovin.
  Op FB like ik je.
  PAAZ heb ik ooit van een vriendin geleend en vond ik indrukwekkend. Zou het graag zelf in de boekenkast hebben staan. En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar het vervolg UP.
  Waag daarom een kansje.
  Groeten en fijne dag,
  Grete Karina

 9. Wat een mooie actie! Ik heb al veel over haar nieuwe boek gehoord en ben reuze benieuwd. Ik doe graag mee om kans te maken op dit pakket! :)

 10. Ik waag heel graag op de valreep een kansje. Heb er inmiddels zoveel positiefs over gelezen, kan ook niet anders met een titel als UP :-)

 11. Leuke blogtour! Weer een nieuwe blog ontdekt! Like je nu op FB.
  Graag zou ik meer van Myrthe van der Meer willen lezen! Door KALF heb ik kennis gemaakt met haar schrijfstijl en ook het onderwerp van het boek (de boeken PAAZ en UP) spreekt mij aan en daarom zou ik ze graag lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *