De plaats der dingen – Anneloes Timmerije

14

De plaats der dingen bevat verhalen over mensen die zoeken naar een opening in het verborgen deel van hun leven. Zij verlangen naar verwantschap of verbondenheid, naar een moment van ontmoeting, en hopen op werkelijk contact. De locaties variëren van een serre, waar een eenzaam meisje zich terugtrekt in een leven met haar hond, tot een natuurpark in Californië, waar een vrouw de man probeert te vinden die ooit uit haar leven verdween en die zij alleen nog kent uit brieven en verhalen.

Mijn mening

Ik heb, voordat ik ‘De plaats der dingen’ van Anneloes Timmerije kocht tijdens de uitverkoop bij Paagman, het boek ‘Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd‘ gelezen. Dit boek schreef Anneloes Timmerije samen met haar man Charles den Tex. De schrijfstijl van dat laatste boek vond ik zo mooi, dat ik dit boek gewoon niet kon laten liggen.

In het boek staan acht korte verhalen, die elk hun eigen gevoel met zich meebrengen. Soms begin je met een verhaal en denk je ‘Waar gaat dit naartoe?’, maar aan het eind van het verhaal heeft het je hart gestolen. Zo gaat het met elk van de acht verhalen in dit boek. Wat een prachtige verzameling en oh wat hou ik van de schrijfstijl van Anneloes Timmerije. Niet alleen haar schrijfstijl is zo mooi en beschrijvend, maar ook de verhalen zijn zo goed opgezet dat je in korte tijd (de verhalen zijn zo kort, soms 20 bladzijdes maar!) je de situatie helemaal kunt inbeelden en met de karakters meeleeft. En als je dat kunt, dan ben je een goede schrijfster.

Echt een aanrader om te lezen. Ik las het boek in een keer en dus alle verhalen achter elkaar, maar eigenlijk zou ik je aanraden om af en toe dit boek er eens bij te pakken. Neem gewoon even een half uurtje pauze en lees een verhaal. Je zult je lunchpauze echt goed besteed hebben.

Eindoordeel

Ik ben echt van de verhalen van Anneloes Timmerije gaan houden. Net als ‘Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd’ heeft ‘De plaats der dingen’ een plek in mijn hart veroverd. Ik zal nooit meer twijfelen als ik een boek van Anneloes Timmerije zie liggen, want het kan niet anders als geweldig zijn.

Specificaties

De plaats der dingen by Anneloes Timmerije
Published by De Geus
Genres: Roman
Pages: 189
ISBN: 9789044527025

[bol_product_links block_id=”bol_54f6f7d40abd5_selected-products” products=”9200000009984665,9200000010451277″ name=”anneloes timmerije” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *