The obelisk – Howard Gordon

6

Gideon Davis, whose behind-the-scenes negotiating skills have earned him the role of peacemaker in conflicts around the globe, knows more about hush-hush discussions in Capitol corridors than he does about hand-to-hand combat. But his more practical, tactical skills become vital when he’s called upon by family friend and government big-wig Earl Parker to bring in a rogue agent – Gideon’s own brother Tillman. Gideon is transported from a DC awards dinner to the jungles of the oil-rich nation of Mohan, where Tillman has promised to give himself up. But on his arrival the plan goes immediately awry. Gideon must evade hostile locals to make his way to The Obelisk – a multi-million-dollar, state-of-the-art oil rig that has been seized by terrorists. Both Tillman, who doesn’t seem to have surrender in mind, and Earl Parker are aboard the ill-fated rig – Tillman working undercover and Parker as a hostage. As tensions rise, Gideon launches a hazardous one-man rescue.

Mijn mening

Dit boek nam ik mee bij de Kringloop vanwege de voorkant. ‘The obelisk’ is geschreven door Howard Gordon, de executive producer van 24. Aangezien ik een grote fan van deze serie ben (behalve het laatste seizoen dan, dat viel me behoorlijk tegen), kon ik dit niet laten liggen. Het boek stelt echt niet teleur. Je krijgt het idee alsof er iemand op je borst zit tijdens het lezen van dit boek. Het is beklemmend, origineel en zo ontzettend spannend.

Het leest echt alsof je een seizoen van 24 aan het lezen bent en het zou me niks verbazen als dit boek ooit nog gebruikt wordt voor een spannende film, want daar is ‘The obelisk’ gewoon heel goed geschikt voor. Howard Gordon heeft duidelijk veel onderzoek gedaan naar het leven op een olieplatform en toont veel kennis van de vooral technische kant hiervan. Dit maakt het verhaal geloofwaardig en boeiend. En tja, dat er nog een beetje liefde in voorkomt, is gewoon ook leuk, want dat maakt het boek net even iets boeiender.

Eindoordeel

Ben je fan van 24 en hou je van lekker spannende thrillers, dan is dit het boek voor jou.

Specificaties

The Obelisk by Howard Gorden
Published by Simon & Schuster
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9781847379047

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54f6dfa31b24c_selected-products” products=”1001004010207583″ name=”the obelisk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *