Beretta Bobcat – Gijs Scholten van Aschat

Beretta bobcat

Een jongen van elf staat op een zonnige zaterdagochtend voor zijn raam te fantaseren over wat de dag hem gaat brengen. Ondertussen wordt zijn buurman, meneer Van Drille, geheel in beslag genomen door de uitvoering van een plan. Over alle details is nagedacht; hij is bijna vrij. Net zo rustig en bedachtzaam als zijn huwelijk tot stand kwam kan het weer eindigen.

Mijn mening

‘Beretta Bobcat’ was een van de boeken die ik meenam bij Paagman. Zonder de achterflap te lezen, want ik vind Gijs Scholten van Aschat een briljante acteur, dus dan moet dit boek ook goed zijn.

Het is een novelle dus een kort verhaal. Dat en de heerlijke schrijfstijl van Gijs Scholten van Aschat zorgt ervoor dat je dit boek in een mum van tijd uit hebt, het duurde bij mij nog geen uur. Dit boek pakte ik van mijn stapel nadat ik een boek opzij had gegooid omdat het zo verdomd slecht was. Perfecte keus om ‘Beretta Bobcat’ te gaan lezen, want niet alleen had ik het zo uit, ik was gelijk verliefd op de schrijfstijl van Gijs Scholten van Aschat en heb echt hardop gelachen tijdens het lezen.

En dat laatste gebeurt niet zo heel vaak. Er zit een bizarre humor in, de hoofdpersoon beland eigenlijk in een hele rare situatie en dat maakt het verhaal zo grappig. Het is een prachtig debuut en ik hoop echt dat Gijs Scholten van Aschat meer boeken gaat schrijven.

Eindoordeel

Het schrijven met een flinke dosis humor en een gevoel voor timing is waar Gijs Scholten van Aschat wel raad mee weet. Een aanrader!

Specificaties

Beretta Bobcat by Gijs Scholten van Aschat
Published by Atlas Contact
Genres: Roman
Pages: 80
ISBN: 9789020412963

[bol_product_links block_id=”bol_54ead5eedf694_selected-products” products=”9200000005529228″ name=”beretta bobcat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *