Pittsburgh – Lex Pieffers

Pittsburgh

Een man zit verscholen in een stoepput in Elm Street in Dallas, Texas. Hij treft voorbereidingen voor een precisieschot. De stoet komt langzaam in beeld. Hij schiet: het slachtoffer zakt in elkaar. De schutter vlucht.

Amerika is in shock door de moord op president John F. Kennedy. Iedereen zoekt de schutter, en niet alleen de autoriteiten. Zijn opdrachtgevers, die hem de codenaam Pittsburgh hebben gegeven, sturen een psychopathische huurmoordenaar achter hem aan. Jake, zoals hij heet, probeert een nieuw leven op te bouwen. Hij krijgt een relatie met de journaliste Rosaly. Zij laat hem vol trots weten dat ze is aangesteld als speciale verslaggeefster om alles van de onderzoekscommissie naar de moord op Kennedy op de voet te volgen.
Waarom haalde Jake de trekker over? Hij moest niets of weinig van politiek hebben; liever speelde hij jazznummers van Wes Montgomery op zijn gitaar.

Mijn mening

Alweer twee jaar geleden las ik 11/2/1963 over de moord op JFK. Sindsdien heeft deze zaak mijn interesse wel gewekt. Toen ik las over Pittsburgh van Lex Pieffers, was ik gelijk enthousiast. Het boek is opgebouwd in heel veel korte hoofdstukken, dat schrok me eerst wel af. Het leestempo ligt daarentegen wel gigantisch hoog, want ik lees vaak op hoofdstukken. Ah, nog 1 hoofdstuk, maar als je zulke korte hoofdstukken hebt, gaat het lekker hard.

Al snel zit je in het verhaal, want je wilt toch weten waarom Jake de trekker over haalde en waarom hij vermoord moet worden. Dan kom je steeds verder in het verhaal en kun je het boek bijna niet meer neerleggen. De schrijfstijl zorgt er, naast de onderhuidse spanning, mede voor dat het boek echt zo uit is.

Ik heb echt genoten van dit boek en ondanks dat de moord op JFK officieel opgelost is, blijft dit toch een dankbaar onderwerp voor een thriller. Hallo samenzweringstheorieen, waar ik toch altijd stiekem in blijf geloven. Yup.

Eindoordeel

Een boek waarbij de spanning op elke pagina voelbaar is en wat je zo uitleest. Heerlijk.

Specificaties

Pittsburgh by Lex Pieffers
Published by Q
Genres: Thriller
Pages: 240
ISBN: 9789021457840

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54ea013f714e5_selected-products” products=”9200000036200343″ name=”Pittsburgh” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *