The Death Cure – James Dashner

14

Thomas knows that Wicked can’t be trusted, but they say the time for lies is over, that they’ve collected all they can from the Trials and now must rely on the Gladers, with full memories restored, to help them with their ultimate mission. It’s up to the Gladers to complete the blueprint for the cure to the Flare with a final voluntary test.

What Wicked doesn’t know is that something’s happened that no Trial or Variable could have foreseen. Thomas has remembered far more than they think. And he knows that he can’t believe a word of what Wicked says.

The time for lies is over. But the truth is more dangerous than Thomas could ever imagine.

Will anyone survive the Death Cure?

Mijn mening

The Death Cure is het derde boek in The Maze Runner trilogie. Het laatste deel van een trilogie is meestal het beste, want daar wordt de ontknoping onthuld. Om eerlijk te zijn, was dat ook de enige reden waarom ik dit boek nog heb uitgelezen.

De hoeveelheid tegenslagen die Thomas krijgt en dat hij elke keer aan Wicked ontsnapt en dan weer iets doet waardoor hij in de handen van Wicked valt, was een beetje vermoeiend in dit boek. Op een gegeven moment wist ik het wel. En dat vond ik echt heel jammer. Ik had er echt wel meer van verwacht. Ik vond het jammer dat James Dashner de mogelijkheden, die er zeker wel waren, om dit boek spannend en niet langdradig te maken, niet heeft gebruikt.

Ik ben zeker wel van plan de film van dit boek te gaan kijken, misschien helpt dat om mijn mening over deze trilogie te veranderen, maar erop terug kijkend, vond ik het jammer. Ik had er zoveel meer van verwacht en gehoopt en dat is helaas niet uitgekomen.

Eindoordeel

The Death Cure had makkelijk gecombineerd kunnen worden met The Scorch Trials en dat is jammer.

Specificaties

The Death Cure by James Dashner
Series: The Maze Runner #3
Published by Delacorte Press
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9780385738781

[bol_product_links block_id=”bol_54e3185f6b608_selected-products” products=”9200000001278263,9200000032413181″ name=”death cure” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *