Vergeten grond – Anne Nicolai

vergeten grond

Ver van de bewoonde wereld slaat het noodlot toe.

Als haar man Rob een nieuwe baan aangeboden krijgt in het zuiden van het land, verhuist Karine samen met hem en hun dochtertje Sofie naar een opgeknapte boerderij vlak bij Venlo. Karine vindt al snel werk als docente Engels, en omdat kinderopvang moeilijk te regelen is, neemt het stel een nanny in huis. Aanvankelijk zijn ze heel gelukkig met Heleen, een verpleegkundige die het goed kan vinden met Sofie. Maar het werken in de voor haar vreemde omgeving valt Karine zwaar, ze spreekt het plaatselijk dialect niet en het botert niet tussen haar en haar collega’s. Dan wordt Sofie ziek, en langzamerhand krijgt Karine het vermoeden dat er iets ernstig mis is. Waarom krijgt Sofie het ene na het andere ongeluk, terwijl er voorheen niets aan de hand was? En wie is dat jongetje dat ze telkens in de spiegel ziet?

Mijn mening

Op de achterkant van dit boek staat vermeld dat Anne Nicolai een bijzondere interesse heeft voor het bovennatuurlijke. Dit sprak me meteen aan en ook de voorkant van dit boek ziet er heel intrigerend uit. Ik kwam niet bedrogen uit, want het boek intrigeert en je wilt gewoon weten hoe het afloopt.

‘Vergeten grond’ van Anne Nicolai begint rooskleurig, want Karine en Rob verhuizen naar het zuiden van het land. Karine moet wel wennen aan de taalbarriere, maar ze wil niet te snel opgeven. Dan gebeuren er allerlei rare dingen, waardoor Karine gaat twijfelen aan zichzelf.

Ik moet wel zeggen dat ik Karine af en toe zeurderig over vond komen. Ze liet veel over zich heen komen en gaf anderen overal de schuld van. Dat vond ik een beetje jammer, want dat zorgde ervoor dat ik me op momenten ergerde en dat maakte het boek minder spannend. Uiteindelijk is het verhaal knap in elkaar gezet en is het einde zeer verrassend.

Eindoordeel

Een spannende psychologische thriller met een grote kern van waarheid.

Specificaties

Vergeten grond by Anne Nicolai
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789461091017

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54dc8546a4273_selected-products” products=”9200000015581127,9200000038508955″ name=”vergeten grond” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *