Het boek van wonderlijke nieuwe dingen – Michel Faber

PA WITH_BACKGROUND BRONZE

Een man neemt afscheid van zijn vrouw. Hij gaat als zendeling op een reis die niet zonder risico is. Met dit vertrekpunt opent Het boek van wonderlijke nieuwe dingen, de langverwachte nieuwe roman van Michel Faber (1960), auteur van de bestseller Lelieblank, scharlakenrood.

Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is, zoals we van deze auteur gewend zijn, een virtuoze, grensverleggende roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden.

Mijn mening

Peter Leigh is zendeling en kent de Bijbel uit zijn hoofd. De Bijbel (oftwel ‘Het boek van wonderlijke nieuwe dingen’) speelt een grote rol in het verhaal en dat zou je af kunnen schrikken als je, net als ik, niet gelovig bent. Maar op de een of andere manier past het in dit boek. Peter vindt dat waar hij mee bezig is het belangrijkste, terwijl zijn vrouw op aarde verschrikkelijke dingen mee maakt en zij die dingen het belangrijkste vindt. Die miscommunicatie tussen de twee is gewoonweg realistisch weergegeven en ik kon me in beide personen totaal inleven.

Tussen de brieven door leef je in Peter’s wereld. De omschrijvingen van deze wereld zijn werkelijkwaar prachtig. De zinsopbouw en het taalgebruik is een genot. De nieuwe wereld, die onherkenbaar is, is zo perfect en vertellend beschreven dat je je meteen waant in deze wereld en het je geen moeite kost om je in te leven.

Michel Faber is echt een genie met woorden en dat zorgde er bij mij voor dat ik bij dit boek geregeld tranen in mijn ogen had omdat de zinnen zo mooi zijn. Ik heb dat echt nooit, maar dit boek, oh man. Wat een juweeltje. Ik heb gewoon moeite gehad met het schrijven van deze recensie, omdat ik weet dat ik dit boek tekort doe. Het is bijna filosofisch en ik weet zeker dat ik dit boek nog een aantal keer opnieuw zal gaan lezen. Het is een boek wat je koestert en waar je nog geregeld op terug zal vallen. De wanhoop, de frustratie, maar ook de liefde tussen Peter en Bea, het is allemaal zo mooi beschreven.

Het boek blijft nog dagenlang in je hoofd zitten en aan het eind van het boek heb ik echt minstens een kwartier voor me uit zitten staren. Ik was zo onder de indruk van dit boek.

Eindoordeel

Tja, wat kan ik anders zeggen als: GA DIT BOEK LEZEN. NU!

Specificaties

Het boek van wonderlijke nieuwe dingen by Michel Faber
Published by Uitgeverij Podium B.V.
Genres: Roman
Pages: 672
ISBN: 9789057596902

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54dc7a052c1d3_selected-products” products=”9200000029287509,9200000038752416″ name=”wonderlijke nieuwe dingen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Het boek van wonderlijke nieuwe dingen – Michel Faber

  1. Wat n mooie recensie Femke!
    Ik ben enorm nieuwsgierig geworden naar dit boek. Na Nostradamus ruilen?? :-)
    Leuk ook om je voor te stellen met dit boek, in tranen, onder je roze deken met poes en thee…. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *