Yes please – Amy Poehler

yes-please

In a perfect world..

We’d get to hang out with Amy Poehler, watching dumb movies, listening to music, and swapping tales about our coworkers and difficult childhoods. Because in a perfect world, we’d all be friends with Amy—someone who seems so fun, is full of interesting stories, tells great jokes, and offers plenty of advice and wisdom (the useful kind, not the annoying kind you didn’t ask for, anyway). Unfortunately, between her Golden Globe-winning role on Parks and Recreation, work as a producer and director, place as one of the most beloved SNL alumni and cofounder of the Upright Citizens’ Brigade, involvement with the website Smart Girls at the Party, frequent turns as acting double for Meryl Streep, and her other gig as the mom of two young sons, she’s not available for movie night.

Luckily we have the next best thing: Yes Please, Amy’s hilarious and candid book. A collection of stories, thoughts, ideas, lists, and haikus from the mind of one of our most beloved entertainers, Yes Please offers Amy’s thoughts on everything from her “too safe” childhood outside of Boston to her early days in New York City, her ideas about Hollywood and “the biz,” the demon that looks back at all of us in the mirror, and her joy at being told she has a “face for wigs.” Yes Please is chock-full of words and wisdom to live by.

Mijn mening

Ik las dit boek voor de verandering niet, ik luisterde ernaar. En dat is misschien geen goed advies om te geven. Ik luisterde dit boek in de bus en tijdens het wandelen en moest me geregeld inhouden. Niet omdat het zo schrikbarend slecht was, maar omdat het zo ontzettend grappig was.

Amy Poehler ken je misschien wel van Saturday Night Live, waar ze met o.a. haar beste vriendin Tina Fey, de meest hilarische sketches neerzette. Ze speelt momenteel in Parks and Recreation. Maar goed, in het boek ‘Yes please’ kun je over haar ervaringen lezen tijdens de opnames van deze twee series, maar je leest ook over haar leven, hoe ze gekomen is waar ze nu is en welke levenslessen ze wil delen. De stukjes van SNL waar ze over spreekt heb ik naderhand opgezocht, want het meerendeel had ik niet gezien. En dat is dan eigenlijk wel het grootste nadeel van dit boek: je wilt tijdens het lezen alle stukjes op YouTube op gaan zoeken. En zo ben je weer uit het verhaal.

De levensles die mij het meeste raakte was de ‘Good for you, not for me’ wijsheid. Waarom moeten we ons altijd verdedigen als we iets anders willen? Waarom zeggen we niet gewoon, ‘Good for you, not for me’?

Eindoordeel

Het boek wisselt af met wijze lessen en een gigantische bak vol met humor. Het is niet voor niks een hype en ik heb er dan ook erg van genoten. Maar ga het boek lezen, niet luisteren!

Specificaties

Yes please by Amy Poehler
Published by Pan Macmillan
Genres: Biografie
Pages: 288
ISBN: 9781447283300

[bol_product_links block_id=”bol_54dc754033350_selected-products” products=”9200000031834631,9200000030312039″ name=”yes please” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *