The maze runner – James Dashner

12

When Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his first name. His memory is blank. But he’s not alone. When the lift’s doors open, Thomas finds himself surrounded by kids who welcome him to the Glade—a large, open expanse surrounded by stone walls. Just like Thomas, the Gladers don’t know why or how they got to the Glade. All they know is that every morning the stone doors to the maze that surrounds them have opened. Every night they’ve closed tight. And every thirty days a new boy has been delivered in the lift. Thomas was expected. But the next day, a girl is sent up—the first girl to ever arrive in the Glade. And more surprising yet is the message she delivers.

Thomas might be more important than he could ever guess. If only he could unlock the dark secrets buried within his mind.

Mijn mening

Voor de Leesuitdaging stond een trilogie op het lijstje en aangezien ik de boeken van The Maze Runner al op mijn Kindle had staan, besloot ik deze te lezen. De film had ik al gezien voordat ik het boek las (shame on me!), dus ik kon vrij snel door dit boek heen gaan. Er zijn wel verschillen met het boek en de film, maar verder leest het boek als de film: superspannend en als een trein ga je er doorheen. Als ik de film niet had gezien, had ik misschien wat moeite gehad met het voorstellen van deze wereld, dat heb ik wel vaker, maar door de schrijfstijl van James Dashner lukt het wel om een voorstelling te maken van het doolhof en zijn immensheid.

Het verhaal is spannend en intrigeerd, want hoe komen al die jongens daar en wat is het doel hiervan? Het einde is open en dus wil je eigenlijk gelijk door met het volgende boek. Dit had ik ook bij de film, trouwens, ik had een soort onbevredigd gevoel en wilde eigenlijk gelijk door naar de volgende film. Maar ja, die is nog niet uit.

Eindoordeel

Ik vond dit boek heel spannend, maar niet een boek wat ik zo uitgekozen zou hebben als ik de film niet had gezien. Ook over de film twijfelde ik, maar die vond ik (en mijn man trouwens ook!) uiteindelijk superspannend.

Specificaties

The Maze Runner by James Dashner
Series: The Maze Runner #1
Published by Bantam Doubleday Dell Publishing Group Inc
Genres: Young Adult
Pages: 375
ISBN: 9780385737951

[bol_product_links block_id=”bol_54d1e7750e154_selected-products” products=”1001004008257563,9200000032849332″ name=”maze runner” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *