Wunderlist

Ik heb een grote voorliefde voor notitieboekjes, zoals je misschien al weet. Maar nu heb ik nog iets fijners ontdekt om al mijn lijstjes duidelijk en overzichtelijk bij te houden.

Schermafbeelding 2015-02-04 om 09.05.42

Kijk je mee naar mijn to do lijst overzicht?

Ik gebruik sinds kort de app Wunderlist. Deze is beschikbaar voor Apple en Android. Dit houdt in dat ik ‘m op mijn laptop, iMac, telefoon EN iPad kan gebruiken. En het beste? Dat ie automatisch synchroniseerd. Goed, laten we beginnen vanaf het begin.

Zoals je kunt zien heb ik een aantal lijsten. De eerste drie, Privé, Werk en More Delight zijn de belangrijkste lijstjes voor door de hele week. Ik zet taken op datum, zodat ik precies kan zien wat ik vandaag moet doen en wat ik deze week moet doen.

Voor mijn studie heb ik ook een lijst, die ziet er zo uit:

Schermafbeelding 2015-02-04 om 09.06.20

Je ziet dat ik de hoofdstukken heb ingevoerd en daarbij een datum heb ingevoerd, op deze datum moet het hoofdstuk af zijn.

Daarnaast gebruik ik mijn Wunderlist ook voor mijn nog te lezen boeken, hier een voorbeeld van mijn papieren boeken overzicht:

Schermafbeelding 2015-02-04 om 09.07.03

Ik heb bij twee boeken een datum toegevoegd, dit zijn namelijk recensieboeken, die hebben voorrang en wil ik dus voor een bepaalde datum gelezen hebben. Vaak loop ik voor en heb ik de boeken ruim voor de deadline gelezen. Het eerste boek heb ik bijvoorbeeld al uit, maar nog niet afgevinkt.

Verder gebruik ik Wunderlist ook voor ons weekmenu en boodschappenlijst. Ik zet bijvoorbeeld wel een dag voor mijn maaltijd, zoals je hieronder kunt zien, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat we dat op die dag eten.

Schermafbeelding 2015-02-04 om 09.06.43

Boodschappen voer ik in als er iets op is, maar ook als ik de aanbiedingen bekijk. De folders komen hier op maandag binnen en wij doen op vrijdag boodschappen. Ik zet de aanbiedingen in mijn lijstjes en bekijk aan de hand van de aanbiedingen en onze voorraad (en waar we trek in hebben natuurlijk!) wat we de komende week eten. Als mijn man boodschappen haalt, kan ik makkelijk het lijstje via whatsapp of hangouts naar hem versturen, heel handig!

Wunderlist is echt een app waar ik dagelijks gebruik van maak en vooral het geluidje als je iets afvinkt, is bijna net zo bevredigend als iets doorstrepen van je papieren to do lijst. Eens in de zoveel tijd leeg ik wel mijn voltooide taken, want anders loopt dat zoveel op. Nu moet ik alleen nog een ander doel gaan vinden voor al die leuke boekjes die ik nu niet meer gebruik!

Wat gebruik jij om je to do lijstjes bij te houden?

One thought on “Wunderlist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *