Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd – Charles den Tex & Anneloes Timmerije

9

Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Als de Tweede Wereldoorlog ook Nederlands-Indië in zijn greep krijgt, verliezen ze alles wat ze hadden, en elkaar. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische Luchtvaart en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen. Drie jaar lang vecht de stille, onverschrokken vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij om haar weer te vinden. Daardoor raakt hij onverwacht verstrikt in een vuil politiek spel.

Mijn mening

Het is januari als ik dit boek lees. Het staat al sinds de uitzending van De Wereld Draait Door op mijn verlanglijstje en ik heb het boek eindelijk bij de bieb geleend. Het verhaal sprak me al aan door de titel, want kom op, als een boek ‘Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd’ heet, moet het wel een prachtig verhaal zijn.

Terug naar januari, wanneer ik dit boek opensla. Het is bijna poëzie, dit verhaal. Prachtig geschreven, helemaal niet zoetsappig, maar gewoon ontroerend, op momenten spannend, maar ook heftig, een oorlogsverhaal, politiek spel, alles zit er in. En dat allemaal zo prachtig beschreven door Charles den Tex en Anneloes Timmerije. Vanaf pagina 1 waan je je, samen met de hoofdpersonen, in het verhaal. Je zit met Guus in zijn vliegtuig en werkt met Lienke in het kamp. De tranen liepen over mijn wangen bij de laatste hoofdstukken en aan het eind werd ik nog onverwachts verrast.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ‘Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd’ van Charles den Tex en Anneloes Timmerije kan bijna gewoon niet anders als voor mij het boek van het jaar worden. Ik heb nog dagenlang met dit boek in mijn hoofd gelopen en het is bijna jammer dat ik het al gelezen heb. Want wat zou ik het graag nog eens voor de eerste keer willen lezen.

Eindoordeel

Ik weet niet of ik dit eerder heb gedaan, maar goed, het is verdiend. Ga naar de boekhandel, de bibliotheek of bestel het boek nu op internet. Je zult me dankbaar zijn. Dit boek moet je gelezen hebben. Mijn moeder kon het ook niet uit haar handen leggen en ik denk dat ze het met mijn eindoordeel eens is.

En laat me vooral weten wat jij ervan vond. Ik ben wel heel benieuwd of jij het ook zo’n mooi boek vond.

Specificaties

Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd by Anneloes Timmerije, Charles den Tex
Published by De Geus
Genres: Roman
Pages: 416
ISBN: 9789044533484

[bol_product_links block_id=”bol_54cf3d51bf611_selected-products” products=”9200000025959487,9200000030331397″ name=”het vergeten verhaal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd – Charles den Tex & Anneloes Timmerije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *