Maffiamaat – Bram Moszkowicz

maffiamaat

Over een advocaat die zijn baan verliest en vervolgens wordt wat hij nooit heeft willen zijn.

‘Benjamin Mendel ligt rokend op een kingsize bed in een hotelkamer te ’s-Hertogenbosch. Hij luistert naar de radio. Om er zeker van te zijn dat hij zijn eigen naam niet voorbij zal horen komen, heeft hij een christelijke zender gevonden. Hij wist niet eens dat ze bestonden. Een zware stem spreekt van de lente, van appelbloesem en hemelse gerechtigheid. In zijn halfslaap ontgaat Mendel het verband. De lente en de bloesem vergeet hij. Terwijl blanke gospel klinkt, blijven zijn gedachten kauwen op dat andere woord: gerechtigheid. Wat betekent dat? Vijfentwintig jaar is hij advocaat, hij heeft duivels bijgestaan, engelen en doodnormale mensen als hijzelf, en nog steeds weet hij niet wat gerechtigheid betekent. In het christelijke hiernamaals lijken de zaken echter een stuk eenvoudiger te liggen. De goeden worden beloond en de slechten bestraft. De gospelzangers zingen, kort samengevat, dat het goede gekozen moet worden. Ontvang Zijn zegen, maar kies het slechte en ontvang dan Zijn toorn. Een overzichtelijk wereldbeeld. Hij wilde nu even dat hij christelijk was.’

Kunnen wij ontkomen aan het beeld dat de buitenwereld van ons heeft geschapen? In dit genadeloos spannende, humoristische verhaal worstelt Benjamin Mendel met het kwade en het goede, met de liefde en zichzelf.

Mijn mening

Iedereen kent Bram Moszkowicz wel als advocaat en als panellid van RTL Boulevard. Hij mag zichzelf nu ook nog auteur noemen. Hoewel ‘Maffiamaat’ roman is, zijn er zeker wel dingen die met de waarheid overeenkomen. Het is soms lastig om dit boek los te zien van de waarheid. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is ‘Maffiamaat’ een heerlijke roman die je niet uit je handen kunt leggen. Het verhaal is goed geschreven en zit goed in elkaar. Er zit humor in, maar ook spanning en sensatie en dat zorgt ervoor dat het een zeer vermakelijk boek is.

Bram Moszkowicz weet waar hij het over heeft als hij het over het advocatenvak heeft, maar ook het gedeelte over de maffia komt zeer geloofwaardig over. De persoon Ben Mendel is goed uitgewerkt en op sommige momenten herkenbaar. Je leeft met hem mee en krijgt gedurende het boek toch wel een band met hem.

Eindoordeel

Een vermakelijke roman die je niet uit je handen kunt leggen. Ik ben benieuwd wat Bram Moszkowicz nog meer gaat schrijven!

Specificaties

Maffiamaat by Bram Moszkowicz
Published by Bertram + de Leeuw
Genres: Roman
Pages: 240

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54c632d7e67fe_selected-products” products=”9200000014973819,9200000037160499″ name=”maffiamaat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *