An abundance of Katherines – John Green

716JyDXf8KL

When it comes to relationships, Colin Singleton’s type is girls named Katherine. And when it comes to girls named Katherine, Colin is always getting dumped. Nineteen times, to be exact. On a road trip miles from home, this anagram-happy, washed-up child prodigy has ten thousand dollars in his pocket, a bloodthirsty feral hog on his trail, and an overweight Judge Judy – loving best friend riding shotgun – but no Katherines. Colin is on a mission to prove The Theorem of Underlying Katherine Predictability, which he hopes will predict the future of any relationship, avenge Dumpees everywhere, and finally win him the girl.

Mijn mening

Ik kocht dit boek al even geleden in een John Green boxset nadat ik The Fault In Our Stars gelezen had. Uit de box las ik eerder Paper Towns en dan nu ‘An abundance of Katherines’. TFIOS vond ik echt helemaal geweldig, Paper Towns vond ik erg leuk en dit boek vond ik mwah. Op momenten bracht dit boek een glimlach op mijn gezicht, maar het grootste deel van het boek vond ik dat helaas Colin teveel doorzaagde over zijn liefde voor Katherines.

John Green kan leuk schrijven en op de een of andere manier neemt hij het altijd op voor de nerds, de sukkels en de loners en dat zorgt ervoor dat ik toch een raar soort liefde voor deze boeken heb. Ondanks dat ik Colin op momenten vervelend vond, hou ik toch op een bepaalde manier van dit boek. Een young adult voor de net gedumpte nerds, denk ik.

Wat me soms wel echt irriteerde en wat me daarmee ook flink uit het verhaal haalde, waren de annotaties die op bijna elke bladzijde toegevoegd waren. Om elke keer die annotaties te lezen, raakte ik afgeleid en had ik moeite in het verhaal te blijven. Het was een leuk idee, maar naar mijn idee voegde het weinig toe aan het werkelijke verhaal.

Waar ik dan weer wel om moest lachen, was dit:

2015-01-11 17.14.27

Eindoordeel

Omdat het John Green is, beoordeel ik het misschien positiever dan een boek van een andere schrijver.

Specificaties

An abundance of Katherines by John Green
Published by Penguin
Genres: Young Adult
Pages: 400
ISBN: 9780141346090

[bol_product_links block_id=”bol_54b6d25378eb1_selected-products” products=”9200000003760741,9200000030472539″ name=”an abundance of katherines” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *