Cel – Charles den Tex

Cel

Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt?

Michael Bellicher, hoofdpersoon uit De macht van meneer Miller, is ’s nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael weet niet eens waarvoor. Alles wat hij zegt, lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland. Daar krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, een onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet gelooft. En dan moet de ellende nog beginnen.

Mijn mening

Cel van Charles den Tex kocht ik volgens mij bij de Kringloop voor een paar euro en heb ik pas gelezen. Een superspannende thriller, die zich ook nog eens vlakbij mij afspeelt. Zo kan ik weer een boek afstrepen van mijn Leesuitdaging!

Maar goed, over dit boek. Allereerst vond ik het al zo leuk dat het voor een groot gedeelte vlakbij mijn huis afspeelde, dat zorgde ervoor dat ik me nog beter in kon leven in het boek. Identiteitsfraude is iets wat je eigenlijk niet veel hoort, maar wel veel gebeurd. Ook is het natuurlijk heel eng als je erachter komt dat iemand bijvoorbeeld een auto op jouw naam koopt en met diezelfde auto iemand doodrijdt. Jij moet je dan zien te verdedigen voor iets wat je helemaal niet gedaan hebt. Dat onderwerp en de boeiende schrijfstijl van Charles den Tex zorgt ervoor dat je dit boek niet uit je handen kunt leggen en er tegelijkertijd ook een beklemmend gevoel aan overhoudt. Want: hoe zou jij reageren als je beschuldigd wordt van allerlei misdaden die je helemaal niet gepleegd hebt?

Naast dat bizarre onderwerp, kan Charles den Tex je zo geboeid houden met een aantal verrassende momenten, dat het boek constant boeiend blijft. Wat kan Charles den Tex goed schrijven zeg! Een aanrader als je van thrillers houdt, echt waar!

Toen ik het boek uithad en mijn vader vertelde over dit boek, zei hij dat er ook een film uit was, met Daan Schuurmans in de hoofdrol. Dus, heb je geen zin om het boek te lezen, kun je altijd nog de film gaan kijken!

Eindoordeel

Een hele spannende thriller die zeker nog actueel is.

Specificaties

Cel by Charles den Tex
Published by De Geus
Genres: Thriller
Pages: 378
ISBN: 9789044511086

[bol_product_links block_id=”bol_54b659b2daebd_selected-products” products=”1001004005762841,1002004013619546″ name=”cel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *