De dertigersdroom – Ildiko Von Kürthy

De dertigersdroom

Is alles liefde als je in de dertig bent? Marie Goldhausen zit met een aantal dertigersdilemma’s. Nu ze bijna 37 is en ze volgens haar lang gekoesterde kleine meisjesdroom eindelijk ten huwelijk is gevraagd, weet ze het allemaal niet meer zo zeker. Haar aanstaande wil eigenlijk ook alleen maar trouwen als er kinderen komen. Terwijl Maries biologische klok maar doortikt, gebeurt er van alles om haar heen. De grote vraag voor Marie is: wat wil zij eigenlijk om gelukkig te worden? Zal ze trouwen in de schoenen van haar tante, of moet ze alles loslaten en opnieuw beginnen: alleen? Ildikó von Kürthy is de specialist van het spitsvondige vrouwenboek.

Mijn mening

Ik ben de dertig al eventjes gepasseerd en toen ik op het boekenfestijn dit boek tegenkwam, voelde ik me wel aangetrokken tot de titel. Op de voorkant stond ook ‘hilarisch, herkenbaar en hoopvol’ en dat sprak me ook wel aan. Helaas werd ik al snel teleurgesteld. Marie Goldhausen begint eigenlijk al vanaf de eerste pagina te zeuren: over haar vriend, het huwelijk, dat ze geemancipeerd is, dat ze geen kinderen wil en over haar werk. Dat houdt ze tot aan de laatste pagina van ‘De dertigersdroom’ vol. Het leven gaat niet zoals ze gewenst had, ze had liever een andere baan gehad en haar vriend, daar is ze alleen maar mee samen omdat hij zo makkelijk is. Als ze dan besluit haar vriend te verlaten, is ze kapot van liefdesverdriet.

‘De dertigersdroom’ van Ildiko Von Kürthy is voor mij totaal onherkenbaar en zeker niet hilarisch. Ik kan helaas geen positief punt van het boek bedenken, Marie Goldhausen is een slecht voorbeeld voor dertig-plus vrouwen en helaas kon ik ‘hoopvol’ ook niet vinden in het verhaal.

Eindoordeel

Ik kan er echt niets positiefs over zeggen. Soms vind ik het vervelend om een negatieve recensie te schrijven, maar bij dit boek.. Nope. Sorry!

Specificaties

De dertigersdroom by Ildiko Von Kürthy
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Roman
Pages: 192
ISBN: 9789022996393

[bol_product_links block_id=”bol_54acf6107a441_selected-products” products=”1001004008186918,1001004010467849″ name=”dertigersdroom” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *