Stad van slangen – Darren Shan

Stad van Slangen - Darren Shan

De Kardinaal is dood, lang leve de Kardinaal!
Capac Raimi heerst nu al meer dan tien jaar lang over de Stad als Kardinaal, de ongekroonde machthebber. Toch is Capac anders, beter zelfs, dan zijn voorgangers. Hij heeft namelijk een heel bijzondere eigenschap: hij kan niet gedood worden. Dat zijn vele vijanden blijven proberen hem te vermoorden, zegt genoeg over de wetteloze staat waarin de Stad verkeert.
In de Stad is dan ook veel veranderd: wrede bendes krijgen steeds meer macht. Maar Capac heeft andere zorgen aan zijn hoofd. Tegenstanders uit een ver verleden duiken overal op. Scheppingen van de vorige Kardinaal, die tien jaar geleden verdween.

Voor Capac is er maar één logische verklaring voor alle problemen: de boosdoeners zijn de mysterieuze Incapriesters, de eeuwenoude krachten in de Stad die zich storen aan zijn streven naar volledige macht. En hun bemoeienis zou wel eens het einde van Capac kunnen betekenen, onsterfelijk of niet…

Mijn mening

De personages Al Jeery en Capac Raimi komen in deel drie van The City trilogie – ‘Stad van slangen’ van Darren Shan samen. In het eerste deel van de trilogie hebben we de geschiedenis van Capac Raimi leren kennen en ook hoe het in de Stad eraan toe ging. In deel twee leerde we Al Jeery en zijn vader Paucar Wami kennen en in dit deel komen ze samen. Capac en Al moeten beiden een beslissing nemen die invloed hebben op de toekomst van de Stad en dat zorgt voor veel zorgen en spanning.

Darren Shan flikt het in dit deel weer, ik moest even in het verhaal komen maar toen ik er eenmaal inzat, was ook mijn nieuwsgierigheid gewekt en wilde ik graag weten hoe het afliep. De spanning wordt goed opgebouwd en dat zorgt ervoor dat je gewoon wilt blijven lezen. Alle losse stukjes komen in dit boek samen en ondanks een flinke dosis geweld, werd het niet weerzinwekkend en blijft het gewoon een typisch Darren Shan boek.

Eindoordeel

De The City trilogie is eigenlijk een soort Cirque du Freak voor volwassenen. Genoeg spanning en sensatie om te willen blijven lezen en je krijgt ook steeds meer een band met de Stad en je hoopt gewoon dat het goed afloopt. Het einde was perfect, het loopt toch verrassender af als je denkt en dat is gewoon Darren Shan.

Specificaties

Stad van slangen by Darren Shan
Series: The City trilogie #3
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Fantasy
Pages: 383
ISBN: 9789024528851

[bol_product_links block_id=”bol_54abf527a8d86_selected-products” products=”1001004010209853″ name=”stad van slangen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *