Beste tv-series van het moment

Ze zijn allemaal al begonnen, de beste tv-series van dit moment, maar daar hebben we Uitzending Gemist voor, toch? Ik tip je nog even!

Wie is de Mol?

wieisdemol

Jaaa, mijn absolute favoriet, al 15 jaar lang, is ‘Wie is de Mol’. Voor wie het niet kent even in het kort:

Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op de Mol in haar midden.

De laatste jaren doen we met een deel van de familie ook een wedje: we leggen ieder €0,50 per aflevering in en stemmen op de Mol. Aan het eind, als we weten wie de Mol is, dan is er ook een winnaar (of meerdere, want je krijgt per stem een bedrag) en die krijgt de pot. We zijn bloedfanatiek, ik kijk altijd afleveringen twee keer en hou mijn eigen Molboekje bij.

Wie is de Mol? kijk je op donderdag om 20.30 uur op NPO 1. De eerste twee afleveringen staan op Uitzending Gemist. Je kunt daar zelfs een aantal oudere seizoenen bekijken. Op de YouTube pagina van Wie is de Mol? worden ook extra beelden gezet plus kun je de eerste vier seizoenen bekijken.  Voor de echte diehards doet Joeri van Breukelen elke week de WIDM-vodcast.

De Fractie

de_fractie_2_carousel_missed-1420808754

Afgelopen maandag was de eerste aflevering van ‘De Fractie’, een politieke drama-serie.

Terwijl fictie en actualiteit elkaar kruisen, worden in de De Fractie continu politieke spelletjes gespeeld. Wat is er waar van de politieke werkelijkheid? De fictieve serie, vanaf maandag op televisie, vertelt actuele politieke thema’s.

Het idee voor deze serie komt van oud-GroenLinks politica Femke Halsema en is o.a. geschreven door Charles den Tex. Ik heb gisteren de eerste aflevering via Uitzending Gemist gekeken en heb er van genoten. Herkenbaar en heel goed op de werkelijkheid gebaseerd. Ik was in het begin even afgeleid want ik zag ineens een bekend gezicht: Mads Wittermans, die je misschien wel kent uit de topserie van de jaren negentig: Fort Alpha!

De eerste aflevering is te bekijken op Uitzending Gemist. De serie wordt op maandag om 21.15 uur op NPO 2 uitgezonden.

Mindf*ck

AT_tx_news_mindfck_960

Een arts die in zijn vrije tijd een soort goocheltrucjes uithaald. Ik zag Victor Mids bij ‘De wereld draait door’ en zat toen al met een ‘WTF’-gezicht te kijken.

Mindf*ck rekent af met het klassieke goochel-imago van glittergordijntjes en doorgezaagde assistentes. De kijker krijgt inzicht in achterliggende psychologische principes, zoals non-verbale communicatie, misleiding en beïnvloeding van het onderbewustzijn. Op speelse wijze worden fundamentele vragen opgeroepen: Zijn wij wel de baas over onze eigen keuzes en kunnen wij onze waarneming wel vertrouwen?

Bij een aantal filmpjes in dit programma wordt uitgelegd waar hij precies gebruik van maakt, zoals in de supermarkt, waar hij iemand random dingen in zijn mandje laat leggen. Victor ‘raadt’ dan wat er in dat mandje ligt. In de supermarkt blijken een aantal posters opgehangen te zijn, waardoor die proefpersoon onbewust die items in zijn mandje legt.

Ik roep geregeld ‘WTF’ bij deze serie. Supertof en je wilt gewoon meer weten over je onbewuste. Bij sommige stukken zou ik meer uitleg willen hebben, want HOE doet hij dit??? Aaah. Frustrerend, maar ook zoo onwijs gaaf om te zien.

Mindf*ck komt op maandag om 21.25 uur op NPO 3 en de eerste twee afleveringen kun je op Uitzending Gemist kijken.

Kijk jij deze series ook of heb je nog andere tips voor mij? Laat het achter bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *