De laatste sterft – Tess Gerritsen

de laatste sterft

De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over.

De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian ‘Rat’ Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt.

Jane en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?

Mijn mening

Ondanks dat ik de afgelopen weken alle afleveringen van Rizolli en Isles heb gekeken, had ik nog nooit een boek in deze serie gelezen. Ik geloof zelfs dat Incendio van Tess Gerritsen het eerste boek was, wat ik van haar las!

Goed, ‘De laatste sterft’ is deel 10 in de Rizolli en Isles serie van Tess Gerritsen, maar is ook prima te lezen zonder enige voorkennis over de dames. Je dient wel de tv-serie uit je hoofd te zetten, want er zitten grote verschillen tussen de boeken en de serie! Daar had ik in het begin wel moeite mee, maar omdat het zo’n goed boek is, vergeet je dat gelukkig vrij snel.

Ik heb erg genoten van dit boek, Tess Gerritsen heeft een spannende en beschrijvende schrijfstijl en je leeft je daardoor goed in. De personages zijn goed uitgewerkt en er zit een goed verrassend element in de ontknoping, waardoor je zeker niet gelijk doorhebt wat er nou precies aan de hand is.

Eindoordeel

‘De laatste sterft’ van Tess Gerritsen snakt naar meer, het boek leest als de tv-serie, het is spannend, verrassend en is zo goed uitgewerkt. Als je van de tv-serie houdt en je houdt van spannende detectives, dan is dit echt een aanrader. Ik heb er van genoten en zal zeker meer in deze serie gaan lezen.

Als bonus bevat deze uitgave van het boek ook nog een kort verhaal met Rizzoli & Isles, wat je vast zult herkennen als je de tv-serie volgt.

Specificaties

De laatste sterft by Tess Gerritsen
Series: Rizzoli & Isles #10
Published by The House of Crime
Genres: Thriller
Pages: 416
ISBN: 9789044347227

[bol_product_links block_id=”bol_549ff6c56bdf1_selected-products” products=”9200000006552648,9200000034465363″ name=”de laatste sterft” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *