25 vragen over eten – Food tag

1373839696bd231-600x400

Ik zag deze tag een tijdje geleden bij Teske en vond ’t wel weer eens tijd voor een leuke tag! Ik heb ‘m ingevuld vlak voor ik ging eten en heb echt zo’n honger gekregen, haha.

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik eet bijna elke dag hetzelfde: muesli met noten en gedroogde cranberries en yoghurt. En dan een kop thee erbij, groene of rooibos thee. Heel soms eet ik een croissantje of geroosterd brood met scrambled eggs.

Hoe drink je je koffie?

Met melk en (palm)suiker. Als ik thuis koffie drink is dit cafe au lait van Dolce Gusto en als ik ergens anders koffie drink vaak een cappuccino of een koffie verkeerd. Bij de Starbucks is dit een grande white cafe moccha zonder slagroom.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Mmm, dat wisselt eigenlijk wel. Ik hou van kaas, liefst jong belegen (of met Italiaanse kruiden, die van de Lidl is heel lekker!), maar ik vind bijvoorbeeld verse tonijn- of eiersalade ook heel lekker. Momenteel ben ik verslaafd aan een rijstwafel of pitabroodje met kaas en avocado.

Soep of salade?

Ooh eigenlijk geen van beiden.. Ik ben geen fan van soep, eet eigenlijk alleen kippensoep of tomatensoep en dan ook nog eens zelden. Een salade vind ik wel lekker, maar ik ben nogal lastig met groenten, dus dan alleen als ik ‘m zelf kan samenstellen. Bijvoorbeeld met pasta, komkommer, tomaat, veldsla en tonijn. Om maar iets te noemen.

Wat is je favoriete kookboek?

Omdat ik veel thuisben en mijn man in Amsterdam werkt, kook ik bijna elke dag zelf. Maar omdat we met files te maken hebben, wil ik vaak pas beginnen met koken als hij thuis is en dan kies ik toch voor snellere gerechten. Ik heb een paar standaard gerechten waar ik regelmatig op terugval, maar het kookboek van Jamie Oliver ‘Jamie in 30 minuten’ en die van Donna Hay ‘Fast fresh en simpel’ zijn toch de twee waar ik het meest naar grijp als ik inspiratie nodig heb. Ik hou van de manier waarop die twee koken, en kook dus regelmatig recepten van hen.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ik moet zeggen dat ik dan zou gaan voor nooit meer zoet. Zoveel zoete dingen eet ik niet eens meer de laatste jaren, ik grijp eerder naar noten dan naar een pak koekjes en aangezien ik gek ben op kaas, kies ik toch voor hartig. Ik kan nog geen week zonder kaas!

Welke keuken (land) is je favoriet?

Italiaans koken. Met stip. Ik hou van pasta en risotto. Risotto is toch wel het ultieme ‘comfort food’. Maar je kunt met pasta zoveel verschillende maaltijden maken! Ik droom nog steeds van de lasagne die ik ooit in Rome heb gegeten, ik heb ’t nergens lekkerder gegeten. Oh en de suppli (arancini) uit Rome. Het water loopt me al in mijn mond.

Wat is je favo foodfilm?

Julie & Julia natuurlijk. Bestaat er een andere/betere film over eten dan deze? Na het kijken van deze film wil ik echt alle recepten maken. En heb ik honger.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Mac ’n cheese met teveel kaas (en zo’n lekker kaaskorstje!). Maar sowieso hou ik van kaas. Vooral gesmolten kaas. Maar ik hou gewoon van eten, dus ik kan wel uren doorgaan met praten over eten. Oh een goede cheeseburger. Ha, weer kaas. Krokante frietjes met citroen mayonaise.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Nou ik denk toch de kandidaten uit Masterchef Australia. Een programma wat ik tienduizend keer kan kijken en de herhalingen niet zat wordt. Gewoon het feit dat ze hun droom achterna gaan inspireert me en er zitten ook hele lekkere recepten in. Ik haal zeker inspiratie uit dit programma. En ik wil Matt, Gary en George zo graag een keer ontmoeten en risotto voor ze koken.

Thuis koken of uit eten gaan?

Het ligt eraan. Ik hou van koken en wordt er ook echt blij van. Maar omdat ik altijd moet koken, is uit eten gaan (of hallo thuisbezorgd.nl) ook wel lekker. Maar ik ben een kieskeurige eter dus ik ben wat dat betreft ook niet heel avontuurlijk.

High end of low profile?

Ik ga voor low profile. Ik ben niet zo van de poespas, geef me een lekkere steak of risotto en ik ben blij. Hoewel het me wel een keer leuk lijkt om bij een top-restaurant te gaan eten, als ik zelf dan niet hoef te betalen ;)

Boodschappen doe ik bij…

De Lidl en de Hoogvliet. De Hoogvliet zit letterlijk onder mijn flat, dus uit luiheid gingen we eigenlijk altijd naar de Hoogvliet. Tot we moesten bezuinigen en toen zijn we naar de Lidl gegaan en dat bevalt ons heel goed. We leveren qua smaak niets in (krijgen zelfs meer waar voor ons geld) en geven een stuk minder geld uit per week aan boodschappen. Win-win-situatie dus. Als ik snel even een boodschap nodig heb, ga ik wel naar de Hoogvliet, want de Lidl zit niet hier niet heel erg in de buurt.

Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb..

De Panna Cotta van Prosecco in Den Haag, de suppli in Rome en de sushi van Sumo.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Heston. Screw George, ik wil de patatjes van Heston leren maken en een kijkje in zijn geest nemen.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een grote koelkast, een oven en een tosti-ijzer. Oh en Scanpan messen.

Mijn favo snack is…

Dat ligt echt aan mijn bui. Ik heb pas de hazelnoot-koffie cupcakes van 24 kitchen gemaakt, die zijn heel lekker voor de zoete trek, maar ik hou ook van chips (gewone, hoe zouter hoe beter) of noten (liefst macademia of cashews). Ik ben gek op snacken. Ik hou gewoon van eten, haha.

Wat zit er op jouw pizza?

Als ie van de supermarkt komt of als ik ‘m zelf maak: salami of tonijn, van de Domino’s hou ik van de shoarma pizza. Geen hele gekke dingen dus.

Wat lust je echt niet?

Haha heb je even? Heel veel groentes vind ik niet lekker, ik krijg de kriebels van champignons, aubergine en courgette en ben ook qua vlees en vis kieskeurig. Ik ben echt een hele lastige eter.

Mijn favoriete foodblog is…

Ik lees niet veel foodblogs, maar ik vind Pauline’s keuken en Culy erg fijn.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Ik ben niet heel avontuurlijk, dus ik heb geen gekke dingen gegeten. Ik moet al kokhalsen als ik aan bijv. slakken denk. Brrr.

Wat staat er op je food bucket list?

Sowieso nog een keer suppli’s eten in Italie, maar ik wil ook graag een keer naar Australie voor de restaurants van Gary en George van Masterchef Australia. Ik wil graag zelf nog een keer pasta maken, elke keer bedenk ik me weer hoe makkelijk dit is, maar tot nu toe staat de pastamachine nog stof te vergaren in de kast.

Ik kan niet leven zonder…

Kaas! Dat lijkt me nogal duidelijk. Maar ik kan gewoon helemaal niet leven zonder lekker eten. Ha.

Poeh, dat waren alle vragen. Behoorlijk wat. Heb jij al honger gekregen? Ik wel hoor.

Posted in Tag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *