De monogram moorden – Sophie Hannah

monogram-moorden

Poirots rustige avondmaal in een Londens koffiehuis wordt verstoord als een opgejaagde, jonge vrouw hem toevertrouwt dat iemand op het punt staat haar te vermoorden. Ze is doodsbang, maar zegt dat het recht zal zegevieren als ze dood is, en ze smeekt Poirot geen onderzoek te verrichten in het geval van haar dood. Later die nacht worden drie mensen dood aangetroffen in een chic, Londens hotel. De moordenaar heeft drie sinistere aanwijzingen achtergelaten: een manchetknoop met initialen in de mond van elk slachtoffer. Al snel is Hercule Poirot verwikkeld in de zaak en terwijl hij alles op alles zet om de bizarre stukjes van de puzzel in elkaar te zetten, maakt de moordenaar zich op om weer toe te slaan…

Mijn mening

Ik moet eerlijk bekennen dat ik als boekenblogger en boekenliefhebber nog nooit een boek van Agatha Christie heb gelezen. Om me voor te schamen, echt! Over dit boek had ik al heel veel gelezen en ik was dan ook heel blij toen dit boek bij de boeken zat die ik kreeg van The House of Books als dank voor mijn recensie van IJskoud.

‘De monogram moorden’ is geschreven in de stijl van Agatha Christie en speelt zich af in 1929. Dat is soms een beetje omschakelen (leven zonder mobiele telefoon of internet!), maar het verhaal voelt zeker niet oubollig aan. Het eerste deel van het boek waarin de moorden plaatsvinden is boeiend en spannend, je wilt toch weten wie die moorden nou gepleegd heeft. Maar dan begint Poirot aan zijn ontknoping en dat voelde wat mij betreft een beetje uitgemolken en ouderwets. Poirot wil graag dat men zelf de zaak oplost en kan bijna niet vaak genoeg laten weten hoe slim hij wel niet is, want hij heeft de zaak al wel opgelost. Op een gegeven moment was dat voor mij klaar en wilde ik het nou wel weten.

Eindoordeel

Het verhaal is goed opgebouwd en uiteindelijk is de ontknoping geniaal en ingenieus opgezet en dat zorgt ervoor dat je Poirots betweterigheid vergeet. Het boek nodigt uit om meer boeken van Agatha Christie te lezen. Ben je liefhebber van boeken waarbij de dader niet altijd voor de hand ligt en je houdt van spanning? Dan is dit zeker een boek wat je gelezen moet hebben.

Specificaties

De monogram moorden by Sophie Hannah
Published by Mistral
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789048822058

[bol_product_links block_id=”bol_549ff1a26586a_selected-products” products=”9200000030692241,9200000030108215″ name=”monogram moorden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *