De opbrandfactor – Monique Schouten

de opbrandfactor

In haar psychologiepraktijk hoort Monique Schouten honderden verhalen van mensen die zich opgebrand voelen of die fase zelfs al voorbij zijn. En telkens is er een gemene deler: de manier waarop eenieder met zijn of haar leven en werk omgaat. Zodra je je bewust wordt van de ideaalbeelden die je onbewust nastreeft, heb je de sleutel in handen om uit dat proces te komen. Want het zijn niet de omstandigheden die ons bepalen, maar de manier waarop wij met de omstandigheden omgaan.

Als je begrijpt wat jou drijft, wat jouw favoriete overlevingsstrategie is, kun je zelf bepalen hoe jij met de omstandigheden omgaat. De opbrandfactor legt uit hoe onze overlevingsstrategie werkt, en hoe je je bewust kunt worden van je onbewuste.

Aan de hand van herkenbare en boeiende verhalen van mensen die zich bewust werden van hun onbewuste ideaalbeelden, laat Monique Schouten zien hoe bevrijdend het is om te kunnen opladen in plaats van opbranden.

Mijn mening

Monique Schouten deelt in ‘De opbrandfactor’ haar kennis en tips om jouw opbrandfactor te vinden. Hiervoor is een hoop zelfkennis nodig en dit kan soms confronterend zijn. Maar, als je jouw opbrandfactor hebt ontdekt, kun je je ideaalbeeld bijstellen en kun je een burn-out voorkomen. In ‘De opbrandfactor’ legt Monique Schouten duidelijk uit wat de negen onbewuste drijfveren zijn en hoe je aan de hand van deze negen drijfveren kunt ontdekken welke de jouwe is en hoe je naar de wereld en jezelf kijkt. Als je weet wat je drijfveer is, kun je ook zien dat andere mensen anders naar de wereld kijken. Zo kun je jouw ideaalbeeld bijstellen (want bijstellen levert minder frustraties op dan eraan vasthouden).

Het boek legt duidelijk uit hoe jouw overlevingsstrategie werkt en hoe je je bewust kunt worden van je onbewuste. Het is voor mij een nieuwe kijk op burn-out preventie en niet alleen handig voor managers of leidinggevenden, maar ook voor jezelf. Je leert immers veel over hoe je een burn-out kunt voorkomen, en ondanks dat het een pittig zelfonderzoek behoeft, denk ik dat iedereen die gevoelig is voor stress en frustraties, hier veel van kan leren.

Eindoordeel

Met duidelijke uitleg legt Monique Schouten in ‘De opbrandfactor’ uit wat de negen drijfveren zijn en zo kun je door middel van zelfonderzoek frustraties en stress voorkomen. Een aanrader als je meer wilt weten over jouw drijfveer en het voorkomen van een burn-out.

Specificaties

De opbrandfactor by Monique Schouten
Published by Uitgeverij Marmer
Genres: Psychologie
ISBN: 9789460682179

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54a66e16049bb_selected-products” products=”9200000030059892,9200000036408792″ name=”de opbrandfactor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *