Mijn top 10 boeken van 2014

Ik heb heel lang moeten denken wat mijn top 10 van 2014 was. Ik wilde eerst een top vijf maken, maar dat was helemaal onmogelijk. Dus hier volgt een top 10. Of gewoon de 10 beste boeken van 2014, want ik heb geen nummer 1. Ik vond ze namelijk allemaal hun eigen charme hebben.

Toen ik je zag – Isa Hoes

toen ik je zag

In januari al gelezen en nog krijg ik tranen in mijn ogen als ik aan dit boek denk. Heel veel herkenning, maar ook ontroering. Prachtig geschreven. Lees mijn recensie hier.

De kraamhulp – Esther Verhoef

de kraamhulp

Dit boek kon ik gewoon niet wegleggen, wat was dit spannend zeg!! Bij een paar scenes liepen de rillingen over mijn rug en voelde ik de pijn. Brrr. Lees mijn recensie hier.

De top – Monique Koemans

de top

Ik hou ervan als boeken zich in Den Haag afspelen, ze komen zo nog meer tot leven. Ook dit boek, wat over de NSS gaat. Een superspannende thriller die ik niet uit mijn handen kon leggen. Wat een heerlijk boek. Lees mijn recensie hier.

IV – Arjen Lubach

IV

De Nederlandse Dan Brown, zo voelde het toen ik dit boek las. Ook weer een boek wat ik niet uit mijn handen kon leggen. Intriges, geheimen, puzzels, absoluut briljant. Goed onderzoek gedaan en leest als een trein. Lees mijn recensie hier.

The fault in our stars – John Green

The fault in our stars

Tranen met tuiten heb ik gehuild aan het eind van het boek (en trouwens ook bij de film). Wat een hartverscheurend boek. Zo mooi. De hype helemaal waard. Lees mijn recensie hier.

De waarheid over de zaak Harry Quebert – Joel Dicker

harry quebert

Geniaal. Dit is misschien wel het beste boek van 2014. Ik won dit boek bij bol.com maar had er al zoveel over gelezen. Het is een aardig dik boek, maar ik had het binnen twee dagen uit. Briljant geschreven en de plot is zo goed. Niets dan lof over dit boek. Lees mijn recensie hier.

Ik ben Pelgrim – Terry Hayes

ik ben pelgrim

Ook weer een vrij dik boek. Een traag begin en daar had ik wel wat moeite mee. Maar als je daar eenmaal doorheen bent is het een angstaanjagende thriller, waarvan je zo zou kunnen denken dat het wel eens waarheid zou kunnen worden. Brrr, maar wat een goed boek zeg. Lees mijn recensie hier.

Codenaam Coco – Carmen Reid

codenaam coco

Boeken over de Tweede Wereldoorlog blijven me op de een of andere manier wel aanspreken, hoewel sommige boeken heftig kunnen zijn. Dit boek is zo spannend en ondanks dat je weet hoe het afloopt met de oorlog, leef je je helemaal in in Coco. Het heeft me ook aan het denken gezet, want wat zou ik doen als er oorlog zou uitbreken? Zou ik ook in het verzet gaan of zou ik me koest houden? Ik weet het niet. Lees mijn recensie hier.

IJskoud – Isa Maron

Noordzeemoorden_IJskoud_600

Weer zo’n goede thriller die ik niet uit mijn handen kon leggen. Het tweede deel in de Noordzeemoorden-serie van Isa Maron, maar dat maakte helemaal niets uit. Je raakt betrokken bij het boek door de verschillende oogpunten waarvan het boek geschreven is en dat maakt dat je gewoon wilt weten hoe het afloopt. IJzersterk! Lees mijn recensie hier.

Girl online – Zoe Sugg

girl online

En last, but not least – Girl online. Een hoop ophef was er de week nadat dit boek uitkwam. Is het nou door Zoella geschreven of zit er een ghostwriter achter? Mij maakt het niets uit want het verhaal blijft leuk en Zoe heeft onderwerpen behandeld waar de meeste YA boeken met een boog omheen gaan. Een boek wat je in je hart sluit en wat ik nog steeds heerlijk vind, wie het ook geschreven heeft. Mijn recensie lees je hier.

Zo, dat waren de tien boeken waar ik het meest van heb genoten in 2014. Ik ben mijn complete lijst doorgegaan en ik had nog wel meer boeken kunnen noemen. Ik heb echt heel veel fijne boeken gelezen in 2014.

Welke boeken heb jij gelezen? Wat is jouw top 10 van 2014?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *