Boeken 2015

Voor 2015 heb ik al een aantal boeken op mijn lijstje staan waar ik erg benieuwd naar ben. Ik laat je hier zien welke dat zijn!

Ik ben nooit zo van de lijstjes maken want ik lees toch wel waar ik zelf zin in heb, maar er zijn drie boeken waar ik echt naar uit kijk!

alles te verliezenAlles te verliezen – Esther Verhoef

‘Alles te verliezen’ is een literaire thriller van bestsellerauteur Esther Verhoef. Het boek werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en de Zilveren Vingerafdruk. Claires leven is geslaagd, maar niet zo smetteloos als zij doet voorkomen. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met een beruchte crimineel. Na tien jaar cel is hij weer op vrije voeten en hij is niet van plan om zijn oude vriendin op te geven. Of heeft hij andere motieven?

Na ‘De Kraamhulp’ ben ik wel benieuwd naar dit boek. Het zal waarschijnlijk niet zo spannend zijn als ‘De Kraamhulp’, maar dat is niet erg. Het verhaal klinkt erg spannend.
femke halsema

Pluche – Femke Halsema

‘Pluche’ is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek. Twaalfenhalf jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer, maar op 17 december 2011 nam zij afscheid. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer individu worden.

In ‘Pluche’ blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad. Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

Ik ben altijd al geboeid geweest door de politiek en Femke Halsema is een vrouw die ik altijd bewonderd heb. Haar biografie is dan ook een boek wat ik graag zou willen lezen.

de mannen van raan

Per Pennings is programmeur. Uit angst zijn lot in de handen van een ander te leggen, leeft hij zo veel mogelijk op zichzelf. Totdat hij verliefd wordt op Raan. Als een wervelwind komt ze zijn leven binnen: ze kookt voor hem, neemt hem mee op sleeptouw en stelt hem voor aan haar familie. Tot Pers verbazing woont ze met haar 26 jaar nog thuis bij haar moeder en broers.

Hoe meer hij probeert Raan te begrijpen, hoe meer ze op afstand komt. Steeds meer mannen duiken op in het leven van Raan en Per doet zijn best om alles te vatten in schema s en lijsten. Een ding is duidelijk: hij heeft niet langer de touwtjes in handen.

Ik ben een fan van Martine de Jong, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Haar plogs heb ik allemaal gelezen en haar recensies op de Recensiekoning vond ik altijd scherp en ik hou van haar schrijfstijl. Haar boek staat stiekem op nummer 1 van dit lijstje, want ik kijk echt het meeste uit naar haar boek.

Natuurlijk zullen er vast nog veel meer boeken zijn die ik vergeten ben, maar dit is wel mijn top 3. Naar welke boeken kijk jij uit in 2015?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *