Het Puttertje – Donna Tartt

het-puttertje

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Mijn mening

Ik kreeg ‘Het Puttertje’ van Donna Tartt aangeraden van mijn moeder, die hier helemaal lyrisch over was. Omdat het 928 pagina’s bevat, bleef het boek een beetje liggen, ik pak toch eerder boeken die iets minder pagina’s bevatten. Maar goed, ik ben er dus afgelopen maand in begonnen en heb me er echt doorheen moeten worstelen.

Op de een of andere manier dacht ik dat het een thriller zou zijn en niet een roman, dan is het al een hele andere insteek natuurlijk, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, boeide me het totaal niet. Ik wilde wel weten hoe het afliep met het schilderij, maar dat was eigenlijk de enige reden waarom ik bleef lezen.

De schrijfstijl van Donna Tartt is gedetailleerd, daar ligt het niet aan. Het lag wat mij betreft echt aan het verhaal. Ik ergerde me aan Theo die zich maar niet los kan rukken van de drugs en soms rare sprongen maakt. De mensen om hem heen lijken wel alles goed te vinden, omdat hij zijn moeder op zo’n vreselijke manier is verloren.

Het had een goed boek kunnen zijn, maar helaas is het aan mij niet besteed.

Eindoordeel

Ik geef het boek toch twee sterren, aangezien de schrijfstijl van Donna Tartt me wel aanspreekt en het alleen het verhaal en de hoofdpersoon is die me mateloos irriteerde.

5/10

Specificaties

Het Puttertje by Donna Tartt
Published by De Bezige Bij
Genres: Thriller
Pages: 928
ISBN: 9789023485032

[bol_product_links block_id=”bol_549fec77b3125_selected-products” products=”9200000016170551,9200000016503899″ name=”het puttertje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *