Positieve psychologie – Ilios Kotsou en Caroline Lesire

positieve psychologie

In ‘Positieve psychologie als bron van geluk’ hebben Ilios Kotsou en Caroline Lesire een aantal onderzoeken over geluk gebundeld. Acht auteurs delen in korte, makkelijk leesbare hoofdstukken hun visie over geluk en hoe je dit het gemakkelijkst in je dagelijks leven kunt bereiken.

Mijn mening

Iedereen wil natuurlijk gelukkig zijn, maar wat is geluk en hoe bereik je dit? Naast diverse visies op het gebied van geluk, vanuit de wetenschap, maar bijvoorbeeld ook vanuit het boeddisme, wordt je niet alleen wijzer en krijg je duidelijke tips over wat geluk is en hoe je dit kunt bereiken, maar ook krijg je handige oefeningen die je makkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen.

In het boek wordt een definitie van geluk gegeven, maar er wordt ook uitgelegd wat de oorsprong van positieve psychologie is. Er worden handvaten gegeven die je op school en op je werk kunt gebruiken, maar er wordt ook gesteld dat positieve psychologie van invloed is in het ziekenhuis. Genees je beter als je op een positieve manier behandeld wordt?

Toen ik dit boek las, moest ik gelijk denken aan het boek De Geluksprofessor, want ook hij spreekt over geluk en hoe je dit kunt bereiken. Het is een interessant concept en zeker iets waar ik me meer in wil verdiepen. Iedereen wil natuurlijk gelukkiger worden en het beste is om klein te beginnnen, bij jezelf dus.

Geluk heeft niet altijd met ‘geluk’ te maken, je denkvermogen heeft er ook een behoorlijke hand in. Het boek heeft me een basis gegeven om verder te lezen en ik raad het zeker aan als je een gelukkiger leven wilt gaan leiden.

Eindoordeel

Het boek ‘Positieve psychologie als bron van geluk’ is zeker een handig boek om meer te weten te komen over hoe je zelf positieve psychologie kunt toepassen in je eigen leven.

Specificaties

Positieve psychologie als bron van geluk by Caroline Lesire, Ilios Kotsou
Published by Deltas Centrale uitgeverij
Genres: Psychologie
Pages: 160
ISBN: 9789044737615

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_549b148e6843a_selected-products” products=”9200000032754714″ name=”positieve psychologie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *