Top vijf films van 2014

Ja ja, weer een lijstje! Nu met de top vijf films die ik dit jaar heb gezien. Ik hou meestal de films bij die ik heb gekeken, maar de laatste maanden heb ik dat niet echt gedaan. Ik moet ook zeggen dat ik veel meer series heb gekeken. Goed, het lijstje!

1. Despicable me 1 & 2

despicable-me-683x1024

When a criminal mastermind uses a trio of orphan girls as pawns for a grand scheme, he finds their love is profoundly changing him for the better. When Gru, the world’s most super-bad turned super-dad has been recruited by a team of officials to stop lethal muscle and a host of Gru’s own, He has to fight back with new gadgetry, cars, and more minion madness.

Goed, dit zijn natuurlijk twee films, maar ik noem ze in 1 keer, want ik heb ze vrij snel achter elkaar gekeken. Iedereen is natuurlijk helemaal weg van de minions! Ik ook hoor, want ze zijn ook wel erg leuk! Wat heb ik genoten van deze film en dat terwijl ik niet zo’n onwijze fan ben van animatie films.

2. Catching Fire

catching-fire-538x1024

Katniss Everdeen and Peeta Mellark become targets of the Capitol after their victory in the 74th Hunger Games sparks a rebellion in the Districts of Panem.

Catching Fire is het tweede deel van de Hunger Games serie. Ik vond zeker het begin van de film iets minder dan the Hunger Games, maar als je de boeken hebt gelezen, dan moet je deze film ook gewoon zien!

3. Hartenstraat

hartenstraat-724x1024

Daan, eigenaar van een deli, probeert de liefde van zijn leven online te ontmoeten. Katja, ontwerpster en eigenaresse van de winkel naast Daan, krijgt al snel een hekel aan Daan. Daan wordt dan verliefd op iemand die hij online heeft leren kennen, maar als hij haar in het echt ontmoet, is ze niet wie hij dacht dat ze was.

Een superleuke film in de sfeer van Alles is Liefde, waar een blik bekende Nederlandse acteurs voor is opengetrokken. Een echte feel good film, die je zeker elk jaar opnieuw kunt blijven kijken.

4. Frozen

frozen

When a princess with the power to turn things into ice curses her home in infinite winter, her sister, Anna teams up with a mountain man, his playful reindeer, and a snowman to change the weather condition.

Ook deze was een verrassing in het lijstje. Een Disney film, waar vooral een hele leuke soundtrack bij hoort. In juli zong ik al uit volle borst ‘Do you want to build a snowman’, haha! Genieten, ook als je geen kinderen hebt!

5. The Terminal

the-terminal

An eastern immigrant finds himself stranded in JFK airport, and must take up temporary residence there.

Een film uit 2004, maar oh wat is ie goed! Ik heb hier zo van genoten. Tom Hanks laat weer zien dat hij een briljante acteur is.

Zo, dat waren mijn top 5 films van het afgelopen jaar. Ik ben volgend jaar van plan mijn lijst weer goed bij te houden!

Wat zijn jouw favoriete films van 2014?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *