Mijn top 5 series van 2014

Het is alweer bijna het einde van het jaar, dus de lijstjes gaan weer komen! Ik doe ook aan deze gekte mee, want vandaag vertel ik je wat mijn top 5 series van het afgelopen jaar zijn. Het was een zware keuze, want ik heb heel veel goede series gezien dit jaar. Ik heb echt gekozen voor de series waarbij ik over het algemeen een binge-watch-sessie heb gehouden.

Breaking Bad

breaking bad
Walter White, nerd en leraar, krijgt te horen dat hij nog maar kort te leven heeft. Hij wil zijn gezin zorgeloos achter kunnen laten, dus gaat op zoek naar een manier om snel veel geld te verdienen en komt zo in de drugswereld terecht. Dit loopt compleet uit de hand natuurlijk.
Oh Walter, Walter. Ik was bijna vergeten dat wij deze serie pas dit jaar hebben ontdekt, maar oh man, wat was dit goed zeg. We hadden het volgens mij al een keer eerder geprobeerd, maar hebben ‘m toen na een of twee afleveringen uitgezet.

Ik heb hier echt van genoten en we hebben een flink aantal weekenden doorgebracht met het kijken van deze serie.

The Great British Bake Off

britishbake-off-675x400
In deze bakcompetitie starten 12 deelnemers en aan het eind van het seizoen is er 1 de winnaar. Tijdens de competitie moeten ze elk weekend (elke aflevering) 3 opdrachten uitvoeren.

Ik heb deze serie pas dit jaar ontdekt en vind de Engelse variant vele malen leuker dan de Nederlandse. Moeilijkere opdrachten, maar ook de presentatrices zijn hilarisch. Engelse humor is dan ook wel echt mijn ding. Ik kijk nu al uit naar een nieuw seizoen.

Lilyhammer

lilyhammer

Een mobster uit New York gaat in het getuigenbeschermingsprogramma, en vertrekt naar Lilehammer, Noorwegen, waar hij probeert een nieuw leven op te bouwen. Maar of hij zijn oude leven voorgoed gedag kan zeggen?

Ik hou van gangster films en series, ik kan er geen genoeg van krijgen. Steven van Zandt, bekend uit de Sopranos, speelt in Lilyhammer de hoofdrol van Johnny/Frank. Ik lach me helemaal rot, want hij komt steeds in bizarre situaties terecht en lost dat op een ‘gangster’ manier op. Wat een briljante serie. We zijn nu bezig met seizoen 3, maar het blijft zo goed!

Orange is the new black

OITNB (Case Conflict)
Piper Chapman wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf nadat ze illegaal geld heeft vervoerd. Ze moet zich zien te redden in de vrouwengevangenis.

Tja, ik geloof dat alles al gezegd is over OITNB, maar het blijft zo goed. Typisch een serie die ik in een weekend heb gekeken. Ik was een beetje huiverig, want toen ik begon met kijken was het een echte hype, maar die hype was wel gegrond. Briljante serie van Netflix, die zeker geen blad voor de mond neemt.

Rizzoli and Isles

rizzoli & isles

Detective Jan Rizzoli en Patholoog Anatoom Maura Isles lossen samen zaken op in Boston.

Pas ontdekt en nu al in mijn top 5 van dit jaar. Ik hou van een goede politieserie, maar dan moet ’t wel een echt goede serie zijn. Ik ben nu bij seizoen 2 en ik ben Jane en Maura nog niet zat. Jane is een typisch stoere Italiaanse politie-agente en ik vind Maura briljant, zoals ze met haar hoge hakken en Hermes tas op de Plaats Delict verschijnt. Geweldig. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Tess Gerritsen (die ik overigens niet gelezen heb, shame on me!).

Zo, dat was mijn top 5. Ik had er wel een top 10 of top 15 van kunnen maken, maar ik heb me ingehouden. Wat zijn jouw favoriete series van het afgelopen jaar? Deel ze zeker met me, want misschien doe ik nog nieuwe series op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *