Wat ik zeker weet – Oprah Winfrey

wat ik zeker weet

De vraag β€˜Wat weet je zeker?’ van filmrecensent Gene Siskel inspireerde Oprah Winfrey tot haar column ‘Wat ik zeker weet’ in O, The Oprah Magazine. De vraag bood haar een manier om de balans van haar leven op te maken. Sindsdien schreef Oprah de afgelopen veertien jaar elke maand een column. Deze juweeltjes zijn nu samengebracht in Wat ik zeker weet, een prachtig boek vol inzichten en inspirerende wijsheden. Gerangschikt naar onderwerp – vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht – geven de teksten ons een zeldzaam, krachtig en intiem inkijkje in het hart en de geest van een van de bijzonderste vrouwen ter wereld.

Mijn mening

Oprah Winfrey is iemand die we allemaal wel kennen. Ik keek vroeger altijd haar tv shows (het hoogtepunt van de dag als ik ziek thuis was!) en vond haar wijsheid en eerlijkheid bewonderenswaardig. Ik heb nog steeds haar dvd-box in de kast staan. Die heb ik vaak genoeg gekeken, zeker nadat ze niet meer op tv kwam.

Naast haar tv show heeft ze ook een tijdschrift en daar schrijft ze elke week een column in. ‘Wat ik zeker weet’ is een vraag die ze ooit gesteld kreeg van filmrecensent Gene Siskel en dat legde de basis voor haar columns. Elke week schrijft ze over iets wat ze zeker weet. Nu zijn deze columns gebundeld in een prachtig boek. De voorkant is eenvoudig en dat past zo goed bij het onderwerp. Het boek is in hardcover, met linnen omslag, uitgegeven en er zit zelfs een leeslint in. Dat maakt dat het echt als een cadeau aanvoelt.

Wat ik zeker weet: je reis begint met de keuze om op te staan, eropuit te gaan en ten volle te leven

Goed, de inhoud. De columns zijn gesorteerd op onderwerp: vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht. Oprah deelt in haar columns niet alleen haar wijsheid, maar inspireert ook om harder te werken, een beter persoon te zijn, iets voor anderen te doen en van jezelf te houden.

Een boek waar je gelukkig van wordt, de columns geven je een beetje wijsheid, soms gaat er een lampje aan en haal je meer uit een column. Ze zijn open en eerlijk geschreven. Eigenlijk gewoon zoals Oprah is.

Eindoordeel

‘Wat ik zeker weet’ is niet alleen een aanrader voor de fans van Oprah Winfrey, maar ook als je op zoek bent naar fijne boeken over inzicht en wijsheid. Ik heb vooral genoten van het deel veerkracht en mogelijkheid. Geloven in jezelf, doen waar je gelukkig van wordt. En dan ook nog wat voor andere mensen doen. Als je zo kunt leven, dan heb je geen miljoenen op de bank nodig.

Wat een fijn boek.

Specificaties

Wat ik zeker weet by Oprah Winfrey
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Psychologie
Pages: 240
ISBN: 9789400505223

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000030060095,9200000035529536″ name=”oprah” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Wat ik zeker weet – Oprah Winfrey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *