Mijn favoriete recepten

Ik hou van koken, ben altijd op zoek naar nieuwe recepten, maar soms heb ik gewoon geen inspiratie of zin om uitgebreid te koken. Ik heb daarom een aantal standaardrecepten die ik gebruik als ik geen inspiratie heb. En die deel ik vandaag met je!

Burrito’s

img_012377_1600x560_JPG

Iets waar we echt gek op zijn is Mexicaans eten. Meestal gooi ik gewoon wat ik in huis heb in de pan en wisselen we af met tortilla’s of nacho chips, het ligt eraan waar ik zin in heb.

Dit recept gebruik ik over het algemeen als standaard.

Hete kip

img_005145_1600x560_JPG

Hete kip met komkommersalade is zo’n makkelijk recept, ik heb dit al zo vaak gemaakt dat ik het bijna uit mijn hoofd ken. Je hebt het zo gemaakt en je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Ik kan persoonlijk niet zo goed tegen pittig eten, maar mijn man doet er altijd extra sambal bij.

Risotto

img_043754_1600x560_JPG

Risotto wordt vaak gezien als een heel eng gerecht, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het helemaal niet zo moeilijk. Je kunt flink variëren met risotto, vaak wordt het geserveerd met champignons, maar daar hou ik absoluut niet van. Risotto is het ultieme comfort food en we eten dit dus vooral in de winter.  Dit recept is er een die we vaak maken, maar ook met tomaten uit de oven is het superlekker.

Bananenbrood

dc3dac9a0efa180c1933ffda40dfbee7

Iets wat ik pas de laatste paar maanden veel heb gemaakt: bananenbrood. Ik ben hier echt verslaafd aan, maar maak het niet al te vaak want ik ben in staat om dat hele brood in een dag op te eten. Als het warm is met zoute roomboter is het echt heerlijk, maar ook de dag erna is het goed te doen. Het oorspronkelijke recept wat ik gebruikte kon ik niet meer vinden, dus heb ik dit recept de laatste keer gebruikt en dat is prima. Fijn dat ik geen boter nodig heb, want dat heb ik niet altijd in huis. Soms gooi ik er nog wat noten of chocolade doorheen, maar dat is optioneel.

Dit zijn maar een paar van mijn standaardrecepten, ik heb er nog flink wat meer. Wat zijn jouw favoriete recepten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *