Girl online – Zoe Sugg

girl online

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Mijn mening

Misschien ken je Zoe Sugg als Zoella, de beroemde Britse YouTuber. Ze heeft inmiddels meer dan 6 miljoen (!!) abonnees op YouTube en heeft nu ook een boek geschreven, ‘Girl Online’. ‘Girl Online’ gaat over Penny, die het tiener zijn niet als gemakkelijk beschouwd, en zich afvraagt of ze de enige is die zich zo voelt. Door een auto-ongeluk heeft ze nu last van paniekaanvallen, maar daarnaast is ze ook ontzettend onhandig. Om alle zorgen van zich af te schrijven, start ze een anoniem blog, Girl Online.

Als ze onverwachts de kerst doorbrengt in New York, ontmoet ze Noah. Voor het eerst heeft ze het gevoel dat ze zichzelf is en natuurlijk valt ze keihard voor hem. En hij ook voor haar. Maar dan lijkt er meer aan de hand te zijn en als Penny terug is in Brighton, stort haar hele wereld in. Als ze dacht dat internet alleen maar leuk was, heeft ze het goed mis.

Ik ben sceptisch als beroemde mensen een boek gaan schrijven. Ik vraag me dan af of ze een boekendeal hebben gekregen omdat ze kunnen schrijven, of omdat ze gewoon beroemd zijn. Maar dan moet ik bij dit boek gelijk mijn woorden intrekken. Zoe Sugg kan schrijven. En leuk ook. Natuurlijk is het geen superintelligente roman, maar dat had ik ook niet verwacht. In ‘Girl Online’ schrijft Zoe gewoon over de dingen die iedere tiener meemaakt. Ruzie met je beste vriend(in), je onzekerheid, maar ook hoe je omgaat met veranderingen. En dan ook nog zo’n zwaar onderwerp als paniekaanvallen. Dat die best normaal zijn, niets om je voor te schamen.

En dat, gecombineerd met een leuk verhaal, zorgde ervoor dat ik het boek niet uit mijn handen wilde leggen. Of nou ja, wel wilde, want ik wilde heel graag dat dit boek oneindig zou duren.

Het boek heeft in de eerste week een gigantisch aantal boeken verkocht, 78.000. ‘Girl online’ en Zoe zelf zijn de afgelopen week veel in het nieuws geweest, want de vraag is hoeveel ze zelf heeft geschreven van het boek. Dat verandert niets aan mijn mening, want ik vind het verhaal nog steeds erg leuk en of het door Zoe is geschreven of niet (en hoeveel hulp ze daarbij heeft gehad), het is nog steeds een leuk verhaal.

‘Girl online’ is nu alleen te verkrijgen in het Engels, maar Unieboek Spectrum geeft het uit in het Nederlands. Gelukkig hoef je niet lang te wachten, want het boek komt daar in januari al uit!

Eindoordeel

Ik kon het niet neerleggen omdat ik het zo’n leuk boek vond. Ik heb diverse keren een traan gelaten, maar ook hardop gelachen, mezelf herkend in Penny (hallo onhandigheid, ik scheur mijn enkelbanden door gewoon te struikelen over mijn eigen voeten!) en dat allemaal omdat ik het echt, oprecht, een heel erg leuk boek vind.

Specificaties

Girl Online by Zoe Sugg
Series: Girl Online #1
Published by Penguin
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9780141357270

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000028379357,9200000033193605″ name=”girl online” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *