Tot hier en niet verder – Carien Karsten

Omslag tot hier en niet verder HiRes

Een burn-out is iets wat door werk komt, denken de meeste mensen. Maar een steeds jachtiger leven, de druk van problemen in je privéleven, een overvolle sociale agenda en wanhopige pogingen om te multitasken dragen net zo goed bij aan overspannen raken.

In dit boek legt de auteur uit hoe je werk en privéleven zo kunt inrichten dat je er niet meer aan onderdoor gaat. Dus uit met die smartphone en gun jezelf periodes off-line!

Mijn mening

Het boek is niet alleen handig voor als je zelf een burn-out hebt, maar er staan ook tips in voor managers en leidinggevenden die personeel hebben met een burn-out. Want hoe ga je om met personeel met een burn-out. Werken is wel goed, maar je moet niet teveel en te snel willen.

Burn-out wordt vaak gezien als een ziekte die komt door drukte op je werk, maar vaak is het een combinatie van factoren. Steeds meer jongeren krijgen hiermee te maken, zeker doordat er steeds meer online gebeurd. Carien Karsten stelt dat millennium-kinderen (geboren na 1980) vooral last hebben van ’the fear of missing out’, oftewel, je zit constant met je telefoon in je hand, want je bent bang iets te missen. Heel herkenbaar, want ik moet mezelf ook vaak dwingen om m’n telefoon weg te leggen.

Ik zou ‘Tot hier en niet verder’ iedereen aanraden die gevoelig is voor stress en op het randje zit van een burn-out, maar ook voor iedereen die iemand in zijn of haar omgeving heeft die een burn-out hebben.

De oefeningen die Carien Karsten in het boek geeft zijn duidelijk, helder en helpen je echt om meer inzicht in je stressfactoren, persoonlijkheid en valkuilen te geven. Een no-nonsense boek waar veel mensen heel veel aan kunnen hebben.

Eindoordeel

Iedereen heeft wel eens last van stress. Maar wat als je er niet meer uitkomt en je te gestrest raakt of zelfs een burn-out krijgt? Wat doe je eraan en hoe kun je een burn-out voorkomen?

Op al die vragen en meer geeft Carien Karsten antwoord in haar boek ‘Tot hier en niet verder’. Op een heldere manier en met handige oefeningen leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar krijg je ook goede tools om beter met stress om te gaan.

Specificaties

Tot hier en niet verder by Carien Karsten
Published by Kosmos Uitgevers
Genres: Psychologie
Pages: 208
ISBN: 9789021557274

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000026145621″ name=”tot hier en niet verder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *